top of page

 

Eero Jääskeläinen 9.1.2023

Helppoa vuoristopatikkaa tarjolla


Wuorigorilloilta on kyselty tosi helppoja vuoristovaelluksia. Asiaa on kovasti pähkäilty ja eri vaihtoehtojen jälkeen on päädytty mielestämme hyvään ehdotukseen. Täytyy kyllä muistaa, ettei vuoristosta juurikaan tasamaata löydy.


Lauantaina 14.1.23 on ehdolla vaellus Tamadaban luonnonpuistossa. Helpon perusvaelluslenkin pituus on n. 5 km, jolla on nousua n. 170 m ja laskua n. 70 m. Halutessa reissua voi vielä helpottaa kulkemalla osan tai vaikka koko matkan reitin vieressä kulkevaa tietä (C-216) pitkin. Tietysti  tuolloin menettää ison osan upeista maisemista. Enempi vaellushaasteita haluavat voivat yhdistää peruslenkkiin patikoinnin reitiltä erkanevaan jylhämaisemaiseen harjuvaellukseen meren läheisyyteen. (ks. Tuula Partasen 4.1.23 nimeämät kuvat Wuorigorillojen Facebookissa.) Tällöin patikalle tulee pituutta n. 10 km ja nousua sekä laskua n. 260 m lisää, mutta maisemat ovat taas erilaisia ja tosi mahtavia.


Jotta reissusta selviytyy, niin lähtijöillä pitää olla jaksamista viiden kilometrin kävelyyn ja kykyä liikkua maastossa tai ainakin kivuta ylämäkeä. Vauhti on sen mukainen mihin kohtuudella pystytään - ketään ei jätetä- aikaahan meillä on.


Kyseessä on kimppareissu jolla ei ole vastuullista järjestäjää. Lähtijöillä on oltava omat vakuutukset. Mukaan tarvitset runsaasti juotavaa ja eväät. Maastossa kulkevilla on syytä olla pitäväpohjaiset jalkineet ja mielellään sauvat.


Sitovat ilmoittautumiset kerhon ilmoitustaululle viimeistään torstaina 12.1. klo 12 mennessä. Kustannus on lähtijämäärästä riippuen n. 12-15 €/hlö. Lähtö Farrayn aukiolta lauantaina 14.1. klo 8.


Reissua ei toteuteta mikäli lähtijöitä ei ole riittävästi taikka mikäli sää ei ole hyvä.  Mahdollinen peruminen ilmoitetaan kerhon kotisivuilla ja Wuorigorillojen Facebookissa.
 

Lisätietoja puh. +358 400 408 563.
Tervetuloa!!!
t. Eero

bottom of page