top of page

Vuokranantajat luottavat suomalaisiin

 

 

Las Palmasissa vuokra-asuntoja välittävän Harriet Heilbutin toimistossa ovi käy nyt tiuhaan, asuntoa etsiviä on jonoksi asti. Suomalaisten lisäksi Harrietin asiakkaina on myös ruotsalaisia.

 

Harriet on toiminut asuntovälittäjä kahdeksan vuoden ajan, joten kokemusta löytyy. Tällä hetkellä hän välittää noin 160 vuokra-asuntoa. Niistä osa on varattu jo keväällä heille, jotka haluavat pitää saman asunnon tulevanakin talvena. Osa asiakkaista on vuokrannut asunnon ympärivuotiseen käyttöön useamman vuoden ajaksi.

 

Vaikka vilskettä on ollut muutaman viikon ajan, vapaita asuntoja on toki vielä tarjolla. Lokakuun puolivälissä löytyi vielä asuntoja niin yksinasuville – studioita ja yhden makuuhuoneen asuntoja – kuin isompia pariskunnille tai kimppa-asujille.

 

Nykyään vuokranantajat edellyttävät 5-6 kuukauden kestoisia sopimuksia. Tätä lyhyempi sopimuskausi saattaa olla joissakin tapauksissa mahdollista, mutta pääsääntö se ei ole. Viikon tai parin ajaksi asunnon voi saada vain aivan poikkeustapauksissa, yleensä sellaisissa, joissa asunto on vapautunut kesken sovitun vuokra-ajan.

 

Vuokrien hinnat ovat nousseet viime vuosien aikana. Harriet välittää nykyiseen markkinatilanteeseen nähden kohtuuhintaisia asuntoja. Yksiöiden vuokra on noin 650-750 euroa ja yhden makuuhuoneen asunto 750-850 euroa kuukaudessa. Isompien asuntojen vuokratasoon vaikuttaa olennaisesti sijainti. Rannalla sijaitsevat asunnot ovat kalliimpia.

 

Yleensä vuokrasopimus tehdään kirjallisesti. Takuuvuokrana on yhden kuukauden vuokramäärä. Myös vuokralainen maksaa pienehkön palkkion välittäjälle, jolta saa apua kaikkiin asuntoa koskeviin juttuihin.

 

Harriet kertoo, että vuokranantajat mielellään vuokraavat asunnon suomalaisille ja ruotsalaisille. Meitä Pohjolan asukkaita kun pidetään luotettavina, siisteinä ja vastuullisina vuokralaisina.

 

Näin siis Harriet, jonka avulla kymmenet ja taas kymmenet suomalaiset ovat saaneet asunnon ja hyvää palvelua oleskellessaan Las Palmasissa.

 

Harrietin yhteystiedot:

 

Harriet Heilbut

Calle José Franchy Roca 5, 2. krs, toimisto 201

Toimistoajat: ma-pe 10-13

+34 651 371 468

harriett.canasol@gmail.com

Teksti: Raija Pitkänen

bottom of page