top of page

Tuija Kottila 2.2.2018

 

 

Viininmaistajaiset Suomi-Kerholla 29.01.2018

 

 

Sinä tammikuun viimeisenä maanantai-iltana, kun Las Palmasissa satoi rakeita ja vuorilla pyrytti lunta kokoonnuttiin Suomi-Kerholla maistelemaan kanarialaisia viinejä.

 

Magma Distrubionin viinien jälleenmyyjä Alejandro Cabrera Trujillo oli tuonut kerholle kahden teneriffalaisen viinitilan Ferreran ja Gallon tuotteita.

 

Kerrottiin kanarialaisten viinien historiasta ja nykytilasta sekä niitten erikoisominaisuuksista.

 

Ensimmäiseksi maistettiin Ferreran puolimakeaa valkoviiniä, valmistettu moscatel de alejandria ja listan blanco-rypäleistä.

Seuraavaksi vertailtiin samaan aikaan molempien viinitilojen kuivia valkoviinejä, rypäleinä Kanarian alkuperäisrypäleet listan blanco, malvasia aromatico ja marmajuelo. Arvioitiin ja vertailtiin viinien väriä, tuoksua ja makua.

 

Viimeisinä vertailtiin viinitilojen punaviinejä , Gallon nuori Listan negro ja tintilla rypäleestä tehty viini ja Ferreran tammitynnyrissä kypsytetty syrah ja tempranillo rypäläinen viini.

 

Viininmaistelussa on kyse makuasiosta - monien suosikki oli puolimakea valkoviini, toiset pitivät enemmän kypsytetystä punaviinistä.

 

Leppoinen tunnelma ja osallistuva yleisö loivat puitteet illalle.

 

Kiitos Eskolle tilaisuuden alullepanosta ja erityiskiitos Seidille ja keittiöväelle hienosta tilan järjestelystä ja kattauksesta sekä pikkupurtavan hoitamisesta.

 

Esko ehdotti päätöspuheessaan viininmaistajaisien vuosittaista järjestämistä, joten ensi vuonna uudet kujeet.

 

Kippis ja hasta luego!

 

Tuija Kottila

Kuvat: Hannu Hyppönen

bottom of page