top of page

Seppo Kiiliäinen 6.11.2022

 

Testi-hälytysviesti tulee torstaina 10.11.22 kaikkiin Kanarialla oleviin älypuhelimiin

8.11.2022 klo 22:

 

Tarkennus oheiseen juttuun

Tämänpäivisten lehtitietojen mukaan testi tehdäänkin ilmoitettua suppeammin: testihälytys tulee Kanarialla lähinnä vain puhelimiin jotka ovat Vallesecossa Gran Canarialla ja Garachicossa Teneriffalla.

Jos olet Kanarialla torstaina 10. marraskuuta, saat puhelimeesi ES-Alert -testiviestin. Se tulee pakotettuna viestinä kaikkiin Kanarialla oleviin älypuhelimiin, olitpa sitten pysyvästi täällä tai turistina. Espanjan sisäministeriö on viime kuussa aloittanut tämän uuden, koko väestöön kohdistuvan hälytysjärjestelmän testauksen. Sitä tullaan käyttämään tulevaisuudessa erilaisissa kriisitilanteissa.

Nyt vain testataan, kuinka järjestelmä toimii ja torstaina 10. marraskuuta on Kanarian vuoro. Johonkin aikaan torstaina puhelimesi alkaa värähdellä ja piippailla ja näyttöön tulee suunnilleen tällainen ilmoitus:

ES-Alert PRUEBA PRUEBA. Esto es un mensaje de pruebas del nuevo sistema español de avisos de emergenciade protecciṍn civil a traves de las redes de telefonía movil. No es necesario realizar ninguna acción. ACEPTAR

Mahdollisesti tuo teksti on automaattisesti käännetty puhelimen käyttökielen mukaisesti.

Viestin sisältö on:"ES-Alert KOE. Pakotettu tekstiviesti. Tässä testataan uutta hälytysten ilmoitustapaa älypuhelimiin. Klikkaa viestiä niin se poistuu. Mitään lisätoimia ei tarvita".

Sinun tarvitsee siis vain näpäyttää näyttöä ja viesti poistuu.

bottom of page