top of page

Marja Puuska:

SYYSYLEISKOKOUS 3.12.2018

Sääntömääräinen yleiskokous pidettiin 3.12.2018 alkaen kello 13.00 kerholla. Kokoukseen oli ilmoittautunut 176 äänioikeutettua jäsentä sisältäen 21 valtakirjaedustajaa. Siis todella paljon. Syyskokous luonteensa vuoksi aina innostaa jäseniä osallistumaan ja tuomaan kokouksessa näkemyksensä ja mahdolliset esityksensä käsiteltäviin asioihin. Kokoussali oli täynnä, mutta kaikille sopu sijaa antoi.

Syysyleiskokouksen avasi puheenjohtaja Raija Pitkänen. Kokouksen puheenjohtajana toimi Marja Puuska, pöytäkirjasihteerinä Sinikka Alanko ja toisena sihteerinä Reino Alanko. Pöytäkirjantarkastajaksi valittiin Matti Seilo ja Jouko Isohanni. Ääntenlaskijoina toimivat Esko Puuska, Sirkka Kaskela, Esko Berg, Sinikka Anttila ja Raimo Turunen. Liittymis- ja jäsenmaksu päätettiin säilyttää entisellään hallituksen esityksen mukaisesti, siis liittymismaksu 40 ja vuosijäsenmaksu 25 euroa.

IMG_4249.JPG

Kokouksen toimihenkilöt (vas.) Sinikka Alanko, Marja Puuska ja Reino Alanko. Fred Bentkover taustalla vastasi tekniikan toiminnasta.

Kuva: Raija Alanko

Suomi-Kerhon puheenjohtajaksi vuodeksi 2019 valittiin yksimielisesti Raija Pitkänen, varsinaisiksi jäseniksi kaksivuotiskaudelle Paavo Pellikka, Fred Bentkover ja Eero Jääskeläinen sekä yleisvarajäseniksi Pertti Saarinen, Leo Lyytikkä ja Heli Pirttimäki. Hallituksessa jatkavat Seppo Anttila, Merja Haikonen ja Aikku Myöhänen. Tilintarkastajiksi vuodelle 2019 valittiin varsinaisiksi Rainer Kaskela ja Sauli Majava ja varatilintarkastajiksi Sinikka Alanko ja Lea Waldén. Vahvistettiin, että uusia jäseniä oli kevät- ja syysyleiskokouksen välisenä aikana liittynyt 29 uutta jäsentä, koko toimintavuonna kokoukseen mennessä 41, eronneita oli 1.

181203 Syysyleiskokous P1030543 (5).JPG

Aikku Myöhänen kukitti Raija Pitkäsen, joka jatkaa puheenjohtajana vuonna 2019. Kuva: Raija Alanko

181203 Syysyleiskokous P1030543 (6)-E.JP

Kokousyleisöä. Vas. puheenjohtaja Raija Pitkänen.

Kuva: Esko Berg

Summa summarum. Mielenkiintoinen kokous ollakseen sääntömääräinen syysyleiskokous. Arvioni mukaan se johtui esimerkiksi syystä, että puheenvuoroja käytettiin sääntömääräiseksi kokoukseksi paljon tavanomaista enemmän. Kokousedustajat ilmaisivat puheenvuoroissaan, että he todella haluavat vaikuttaa ylintä päätäntävaltaa käyttävässä yleiskokouksessa tekemällä ehdotuksia ja esityksiä kerhon toiminnan kehittämiseksi. Kokouksessa esille tulleet asiat ovat varmasti jääneet mieleen valitulle hallinnolle toimintaa suunniteltaessa ja toteutuksessa vuonna 2019. Onnittelut valitulle kerhon puheenjohtajalle ja hallitukselle! Kiitos kaikille kokouksen toimivuudesta vastanneille henkilöille onnistuneista järjestelyistä. Ammattitaidolla toteutettu. Kaikki sujui loistavasti.

Aivan lopuksi. Mielessäni on pyörinyt pari hieman samanlaista suomalaista sanaa: odotus ja jonotus. Aika lähekkäin olevia sanoja eri merkityksellä. Jonotus on tylsää, odottaminen kivaa. Kukaan ei halua jonottaa, mutta kaikki odottavat jotakin. Suomesta talvehtimaan palaavilla kerholaisia on kaikenlaisia odotuksia tulevasta. Kanarian sään lisäksi odotukset kohdistuvat kerhotoimintaan. Odotetaan avajaisia, illanviettoja, retkiä, itsenäisyyspäiväjuhlaa, syysyleiskokousta, pikkujoulu- ja joulujuhlaa huipentuen uudenvuoden vastaanottoon. Osanotosta päätellen kaikki tähän mennessä toteutuneet ovat kiitettävästi täyttäneet jäsenten odotukset ja toiveet.

Toivotan mukavaa joulun odotusaikaa. Hyvää Joulua ja tulevaa Uutta Vuotta 2019!

Marja Puuska

Suomi-Kerhon hallitus 2019

bottom of page