top of page

Aikku Myöhänen 7.2.2019

Suurtanssit Reina Isabelissa 4.2.2019

Tuona maanantaina ilmassa oli suuren juhlan väreilyä. Puheenjohtaja Raijan suuri missio oli toteutumassa. Suurtanssit Reina Isabelin hienossa salissa. Tilaa parketilla pyörähtelyyn olisi runsaasti ja orkesterien äänet soisivat komeasti.

 

Iltapäivällä salissa kävi kuhina. Soittimia ja muuta rekvisiittaa roudattiin saliin kera vahvojen lihasten omaavien miesten, Leksan ja Riston, voimin. Tekniikkamies Fred liitti uskomattoman näppärästi taas kaiken tarvittavan tekniikan paikoilleen. Torvi-Ollin bändi treenasi kera lainarumpalin. Illan juontaja Markku, joka on ilmatangon Suomenmestari, liiteli haastatteluvihkonsa kera ympäri salia. Minä pyörin jaloissa hermostuneena ja tarjoilin työväelle vesipulloja ja sämpylöitä. Kauhuissani katselin isoa salia ja mietin täyttyvätkö tuolit.

Ja kyllä täyttyivät. Lippuja oli toimistolla myyty 130 kpl ja Aulikki näppärästi kauppasi salin ovella vielä 51 kpl. Siis 181 kpl maksullisia + orkesterit ja vapaamatkustajat lukien meitä oli salissa yli 200 juhlijaa.

 

Juhlakansaa alkoi valua sisään hienosti trimmattuna hyvissä ajoin. Baariin muodostui jono jo heti alkumetreillä.

Ylitornion Soittajat, komeat ja uljaat 7 herraa, lähtivät juontajan lähtölaukauksen jälkeen komeasti puhaltamaan soittimiaan. Ja jo parketille kiisivät rohkeimmat tanssijat.

Ylitornion Soittajat.jpg

Ylitornion Soittajat

Puhaltajien lähdettyä tauolle, esiin astui areenalle Torvi-Ollin iso Juhlaorkesteri. Ollin lisäksi siinä soittivat pastori Arto Antturi, kanttori Markku Ylipää, lainarumpali Otto Riikonen ja Suomen paras hanuristi Seppo Kulmala. Yhtyeen solistina oli hurmaava, upeaääninen Tuija Tiitta-Ylipää. Olli itse toimi myös solistina, ja niin komeasti lauloi, että heti kyseltiin että miksi hän ei laula useammin.

Torvi_Ollin_Bändi_2.JPG

Torvi-Ollin Juhlaorkesteri

Tauolla ilmatangon mestari Markku Toivonen näytti meille kuinka tämä laji sujuu. Ja jo lattia oli tupaten täynnä kansalaisia treenaamassa lajia. Turhaan suomalaisia ujoiksi syytellään.

Juontaja-E.JPG

Markku Toivonen, illan juontaja

unnamed.jpg

Aikku ja Tuija

Tauon jälkeen Ylitornion pojat soittivat vielä toisenkin setin. Eipä heitä näyttänyt väsymys vaivaavan. Sitkeää lajia tuo pohjoisen väki. Ihmiset viihtyivät tanssilattialla hyvin ja ilta näytti onnistuneen hienosti.

Yleisö 3.JPG
Yleisö 2.JPG

Kyllä me olemme upeita ja energisiä eläkeläisiä. Muut voivat ottaa meistä mallia. Tuhannet kiitokset loistaville esiintyjille ja osallistujille!

Teksti: Aikku Myöhänen

Kuvat: Leo Lyytikkä

bottom of page