top of page

Puheenjohtajan palsta 5.2.2020

Suomi-Kerho sai lauantaina 31.01.2020 vieraakseen kansanedustaja Sari Sarkomaan. Lauantaisen keskustelukerhon paikalla nautittiin Kanarian Kokoomuksen kustantamat pullakahvit. Pyöreät pullat oli kahvion väki leiponut samana päivänä. Tuoksut olivat mainiot ja houkuttelivat varmaan mukaan jonkun ohikulkijankin. Pullanautintojen jälkeen kuultiin kansanedustajan kuulumisia sekä Arkadianmäeltä että maailman politiikasta yleensäkin.

Kansanedusta Sari Sarkomaa ei kuulunut heihin, jotka villisti parlamenttitalon edustalla juhlivat kello 24.00 tapahtuvaa brexitiä. ”Avioero” on nyt käytännössä tapahtunut, mutta eron jälkeen alkavat neuvottelut kaikista järjestelyistä, joita on valtavasti ja aikaa on vähän. Britannian lähtö heikentää EU:ta ja siinä ohessa myös Suomea.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa toivoi nykyhallitukselle työrauhaa, koska on paljon asioita, joista pitäisi päätöksiä tehdä. Nykyhallituksen ykköshankkeena on työpaikkojen lisäys vähintään 30000 kappaleella kesään mennessä. Jotkut tutkijat arvelevat, että jo päätettyjen lisäkulujen kattamiseen tarvittaisiin jopa 120000 uutta työpaikkaa. Hallitus ei ole tehnyt ainuttakaan toimenpidettä työpaikkojen eteen. Toinen asia, josta hallituksen toimenpiteet täysin puuttuvat on ilmastonmuutoksen tavoite että Suomi on vuonna 2035 täysin hiilineutraali. Tähän tavoitteeseen EU pyrkii 15 vuotta myöhemmin. Ainuttakaan toimenpidettä asian eteen ei ole tehty. Sari Sarkomaa kertoi, että eduskuntaan on perustettu verkosto tukemaan meitä ulkosuomalaisia ”muuttolintuja”. Kysymyksissä tuotiin esille sekin ihmeellisyys, että täällä Kanarialla ei saa katsoa Ylen Areenaa, vaikka TV-vero kyllä riistetään.

IMG-20200205-WA0000.jpg

Kansanedustaja Sari Sarkomaa ja Suomi-Kerhon puheenjohtaja Jeddy Anttila

Suomi-Kerhon juhlasali oli lauantaina täynnä ja tunnelma oli leppoisa. Täältä Sari Sarkomaa siirtyi nauttimaan päivällistä ja jo huomenna Playa del Inglesiin tervehtimään ja valistamaan Syvän-Etelän suomalaisia. Suomi-Kerho kiittää vierailijaa ja toivoo tietysti, että täällä ensi vuonnakin vieraillaan.

 

Jeddy

bottom of page