top of page

28.3.2020

Päivä eläinten merkeissä

 

Päivä sujui osittain eläinten merkeissä. Jo Hesaria hakiessa Tia ryhtyi heiluttamaan innokkaasti häntäänsä. Se oli löytänyt pari kämmenelle mahtuvaa jäniksenpoikasta. Eivät ole samat kuin viime vuonna kun olivat eri paikassa paksun ruohon seassa.

Tilasin pikakuljetuksena linnuille - mustarastaille - siemeniä ja tiaisille talipalloja. Aika vähän syöjiä ilmaantui. Taitaa lumeton luonto tarjota jo riittävästi. Siinä katsellessani keittiön ikkunasta lintulautaa livahti terassin alta vikkelä hahmo. Rotta. Käynnissä  on siis ankara suunnittelu miten sen saisi hengiltä.

Myrkkyäkään kuulemma ei saa käyttää. Harkitsen haulikkoa.

Innostuneena eilisestä HK:n Sininen ateriasta päätinkin ryhtyä leipomaan sconesia - teeleipä. Uudempi keittokirja ei näitä tuntenut, mutta vuoden 1980 painos kyllä. Kaikki tarvikkeet - paitsi sooda - löytyi. Paistettava kunnon lämmöllä. Taikina kokoon, levitetty voipaperille uuni esilämpimäksi 250 C ja arvio aika 15 min. Sillä aikaa olohuoneeseen katsomaan uutisia. Vajaan 10 minuutin päästä Sinikka ryntää perään. Palaa. No ei ihan, mutta kauhea savu, pinta ihan musta ja voipaperi syttymäisillään. Ei ollut sconesit niinkuin ennen.

Itsepäisenä ihmisenä minulla on siellä taas uuni lämpiämässä. Nyt 200 C ja istun edessä koko ajan.

 

Itseensä luottaen

Jeddy

bottom of page