top of page

26.3.2020

Kotona ollaan

Kotimaahan paluu sujui oikeastaan aika mukavasti. Matkatavaratkin tulivat nopeasti ja koiramme Tia oli selvinnyt tällä kertaa matkasta ilman näkyviä vammoja. Alkanee jo tottua puolivuosittaiseen reissaamiseen. Kentällä oli takseja 4 jonossa eri firmoista. Meille riitti tässä päässä yksi auto. Naiskuljettajan kanssa keskustellen matkakin sujui nopeasti. Olimme kotona Porvoossa juuri kun 25.03.2020 alkoi. Taloomme oli hankittu elintarvikkeita, joten nälkäisenä ei tarvinnut nukkumaan mennä. Talo oli vuokralaisen jäljiltä erinomaisen siisti.

 

Aivan normaaliin tapaan haettiin aamulla Hesari ja samalla Tia hoiti aamutoilettinsa. Lehti oli kyllä melko ohut. Kahvi ei ollut ihan sitä mitä odotimme. Syykin selvisi. Olin käyttänyt pannujauhettua, mutta vain normaalin määrän. Osoittautui laihaksi. Onneksi kaurapuuro oli parempaa kuin Lapassa. Päivä menikin sitten laukkuja purkaessa ja muussa kotiutumisessa. Vasta myöhään illalla päästiin saunaan. Innokkain saunoja oli Tia, joka puoleen vuoteen ei ole saunaan päässyt. Etelän pölyt tulikin sitten kunnolla pestyä pois.

 

Toisena päivänä hieno sinitaivas ilma ja tuulikin loppui. Aamusta taas Hesari, tuli hellaan ja kaurapuuro kiehumaan. Kyllä kunnon puuhellasta lähtee ihan erilainen lämpö kylmään tupaan. Kiva tunne on jo hellan sytyttäminenkin. Kahvinkin osasin keittää kertomalla vaadittavan määrän muruja kahdella. Ei vielä ihan parasta, mutta maistui sentään aamukahvilta. Kahvin kanssa kunnon tummaa leipää ja tietysti tietokilpailu.

 

Päivän työt alkoivat klapien kannolla saunaan, takkaan ja tuvan hellaan. Kesken hommien saapuivat ruuan noutajat tuliaisineen. Oli maitoa ja makkaraa ynnä muuta. Ihmettelimme alkuhankintojen kalleutta. 300 € josta osa oli kyllä juomia. Seurustelimme poikamme ja miniän kanssa siinä 5 metrin etäisyydellä. Kuulumisten vaihdon jälkeen tutkistelin talven jälkiä pihamaalla. Tulppaanit hieman kasvamassa ja naapurin puolella kukki näsiä. Muuten harmaata ja paljon syksyn lehtiä. Poistin omenapuiden jänissuojaukset. Siirsin kaasugrillin paikkaansa ja totesin, että talven jäljiltä tarvitsee vielä lisää puhdistusta. Aurinko painukin sitten naapurin puiden taakse ja pitkistä kalsareista huolimatta tunsin hieman kylmänväreitä ja vetäydyinkin takan lämmitykseen.

 

Heikkona hetkenä lupasin laittaa päivällisen. Kuorin ja keitin 10 perunaa, kuorin ja paistoin sipulin, paistoin 6 perunaa pienennettynä kera sipulin ja paistoin puolikkaan HK:n Sinistä. Päälle ketchuppia ja sinappia ja juomaksi Olvin olut. Kyllä maistui. Sitten vähän korona-ohjelmaa ja päivä pulkassa.

 

Suomessa suljetaan Uusimaa ja toivotaan, että ravintola elämä hiljenisi. Ulkoministeriö kerää MATKUSTUSILMOITUKSIA ja niiden perusteella suunnittelee mistä kaikkialta pitää järjestää kotimaalentoja. UM:lle on myönnetty 4 milj. €. Veikataan, että korona-tilanne kestää 3 – 6 kuukautta, jona aikana matkustusmahdollisuudet huononevat. MATKUSTUSILMOITUKSEN tekemiseen on hyvin vahva suositus: www.matkustusilmoitus.fi.

 

Uskoo ja toivoo

Jeddy

bottom of page