top of page

Puheenjohtajan palsta 21.02.2020

Tuntuu, että on kulunut paljon aikaa edellisestä kirjoitelmastani. Oikeesti on mennyt vain kymmenkunta päivää, mutta paljon on tapahtunut tästä vinkkelistä katsoen.

 

Ehkä eniten näkyy uusien tuolien suorittama salin valtaus. Syyskaudella saimme myytyä 7 kpl isoja mustia. Tämän vuoden puolella hintaa pudotettiin ronskisti ja isoja vanhoja alkoi liikkua. Uusia kevyttuoleja saapui 40 kpl. Lisäksi poistettiin alakerrasta vanhoja pyöreitä pöytiä, lämpöpöytä ja jokunen vanha tuoli.

On pidetty tietokilpailuja siten, että vain 3 on jäljellä. Kysyjät ovat Esko (maanantai 24.02.), Eini (tiistai 03.03.) ja rusinana pohjalla Hannu V. (keskiviikkona 11.03.). Aikku ja Kainuu-ilta täyttivät viime keskiviikkona salin 69 hlöllä, joka päihittää Eskon entisen ennätyksen, tehty Osmo P:n avustuksella, 3 hlöllä.

Siis silloin12.02. keskiviikkona kuunneltiin Osmon taituroimia elokuvasävelmiä mm. Casablancan tapaan ”Play it again Sam”. Tunnetuimpia elokuvasäveltäjiä on myös Henry Mancini jonka Vaaleanpunaisen pantterin teeman kaikki väkisinkin tuntevat. Häneltä myös ”Aamiainen Tiffanylla”-leffan ”Moon River”. Kaikkihan tietysti muistavat, että Tiffany on NYCin kuuluisa jalokiviliike. Kuuluisa elokuvasävelmä on myös Topi Kärjen ”Sinun silmiesi tähden”. Elokuva oli tietysti ”Pekka Puupää kesälaitumilla”. Myös hyvin kuuluisa neiti on Inger Nilsson, joka näytteli Peppi Pitkätossua elokuvissaan. Tunnusmusiikin sävelsi Jan Johansson. Nino Rotalta musiikki elokuvaan ”La Strada” sekä kuoronkin esittämä ”Kummisetä”-leffan ”Puhu hiljaa rakkaudesta”. Osmo ei unohtanut myöskään monitaituri Charlie Chaplinin musiikkia elokuvaan ”Nykyaika”. Kuulemma maailman paras elokuvamusiikki oli kuitenkin Judy Garlandin esittämä ”Over the Rainbow” elokuvasta ”Ihmemaa Oz”. Oli niitä monta muutakin, mutta tässäkin lienee riittävästi kertomaan, että Osmoa ei kannata missata.

Seuraavana lauantaina vietettiin Country-musiikin juhlaa hieman suomi-voittoisesti.

 

Sunnuntaina olikin sitten Ystävänpäiväjuhla yhdessä seurakunnan kanssa. Ystäviksi kerhon puolelta valikoituivat baari-Seidi ja arpa-Sinikka eli ahkeruutta arvostettiin. Seurakunnan valinnat olivat Jan-Erik Gustafsson ja Riitta Vähäsöyrinki. Musiikista vastasivat Olli, Osmo, Heikki ja Kai-Jussi unohtamatta Kirkkokuoroa. Lausuntaa kuultiin Reksalta ja Tuulalta ja puheen ystävyydestä piti Helena-pappi. Arpajaisista vastasi parivaljakko Sini ja Jaakko (lausutaan Jaska). Heikki vetäisi serenaadin vuoden Ystäville ja mukava tilaisuus päättyi yhteislauluun ”Kultainen nuoruus”. Tuotto 500 € lahjoitettiin Aavikonruusulle.

Maanantaina Aikku piti Biisikärpäsen, jonka jälkeen pelattiin 3 kierrosta Pallot-peliä. Kierrokset olivat siinä 30 € ja voitot maksettiin suoraan voittajille. Olipa siinä sellainen pieni kömmähdyskin kun Pallot-pelin pitäjä lupasi paukut sille kuka ensin saa vaakarivin täyteen. Saajia oli 3 (kolme) kappaletta ja maksajaksi joutui pelin pallojen pyörittäjä.

Tiistaina olikin sitten vuosittaisen perinteisen karaokekilpailun vuoro. Tuomarit Eila ja Reijo saivat voittajaksi Fredin, toiseksi Kivi-Laurin ja kolmanneksi selkeästi kauneimman Pian. Osanottajia oli kaikkiaan 11 hlöä ja voitaneen todeta, että taso oli kohtuullinen. Paras laulaja oli jyväskyläläinen Henkka, mutta hän ei saanut osallistua, kun ei ollut kassa avoinna jäsenmaksun keräämiseen. Henkka olisi ollut loppuillasta varsin valmis liittymään.

No, paljon yllä selostetun lisäksi on ollut tuota tavanomaista toimintaa ja ruoka on sen kun parantunut. Pidetään silti mielessä sanonta ”Kyllä maalla on mukavaa”.


Toivoo Jeddy 21.2.2020

bottom of page