top of page

Puheenjohtajan palstalta                    31.12.2020

Vuoden vaihtuessa

 

Vuosi 2020 päättyy muutaman tunnin kuluttua. Taitaapa päättyä hieman rauhallisemmin kuin tavallisesti sillä ainakin Suomessa suositellaan normaalin Uuden Vuoden ilotulituksen välttämistä. Koiranomistajana kannatan tätä trendiä kovasti.

Suomi-Kerhon vuosi oli tavanomaisesta kaksijakoisuudesta poiketen kolmijakoinen. Alkuvuosi aina maaliskuun 13. päivään saakka täynnä ohjelmaa sekä päivisin urheilua kuten mölkkyä, golfia ja petankkia. Kerholla pyöri askartelu-, tietokilpailu-, bridge-, jopa tanssi-, karaoke-, keskustelu- ja lauantain illanistujaiset musiikin tahdissa. Esiintyjävieraista mainittakoon mm. Eino Grön, jota Uutena Vuotena haastatellaan Itse Asiasta kuultuna televisiossa. Muutenkin tanssi-illoissa vieraili ihan kiitettävästi esiintyjiä. Tästä lankeaa suuri kiitos itse Torvi-Ollille, jolla alan miehenä oli paljon kontakteja.

Ihan tarpeeksi kiirettä piti baari-, keittiö- ja kahvilaväelläkin. Alkukevään taloudellinen tulos oli ihan kohtuullinen. Kiitokset koko joukolle. Talkoolaisia avec oli kutsuttu karonkkaan 63 henkeä ja osa oli jo siinä vaiheessa matkustanut Suomeen.

Perjantaina 13. päivänä maaliskuuta sitten tämä koronapommi putosi. Olimme juuri lopettaneet golf-kierroksen kun minun kännykkääni tuli ilmoitus, että Espanjassa on kielletty yli 10 hengen kokoontumiset. Huomisen lauantain tanssit peruttiin heti. Sunnuntaina marssin sitten autiota Canterasin rantaa kohti Heinäpäätä – tyyni veneranta – kun reippaasti kävelytieltä ryntää 2 poliisia. Kerroin meneväni petankkia pelaamaan. Ei missään tapauksessa vaan HETI hotelliin. Olivat aika tylyjä. Silloin kyllä ymmärsin, että loma on loppu. Alkoi yritys päästä karanteenista Suomeen karkuun ja jatkokaranteeniin. Järjestettiin 2 Finnair-vuoroa ja pako onnistui.

Kesä oli tavanomaista rauhallisempi. Vähemmän vieraita, vähemmän vierailuja. Muutaman kerran kyllä lounaalla tavattiin pääkaupunkiseudun Kiitäjät ja pelattiinhan jonkun kerran petankkiakin. Kasvimaa tulikin tänä vuonna harvinaisen hyvin hoidettua.

Syksyn tullen alkoi Gran Canarian matkojen varailu. Kaikki peruttiin tai ei ollut koiralle ruumapaikkoja. Sittenhän me ajeltiin Euroopan halki vaivattomasti ja koirakin melkein viihtyi paitsi loppumatkalla.

Täällä Las Palmasissa on toiminnan ylläpito ollut kovin harvoissa käsissä. Keittiötä ja kahvilaa on lähes vuorotta pyörittänyt Ritva hyvänä apunaan kokki Sirpa. Maijakin on sentään ennättänyt avuksi askartelukerhon ja verenpainemittausten välissä. Baari on ollut Seidin osaavissa käsissä. Leo on ahkeroinut audiolaitteiden ja kiinteistöhuollon parissa ja Osmo milloin autellut keittiössä, milloin saunotellut jäseniä. Juhakin on tavattu esiliinassa. Kiiliäiset ovat huolehtineet kirjastosta ja netistä. Merja on askaroinut toimistossa paljon enemmän kuin 2 virallista työpäivää. Ei sovi unohtaa myöskään Immua joka on saanut Keskustelukerhon taas toimintaan. Torvi-Olli kuoronjohtajana ja Heikki säestäjänä ovat saaneet kuoron edes vähän jaloilleen. Kalevi marssittaa retkeilijöitä ja Tuula paiskoo Mölkkypulikoita.

Yllä mainittu porukka on luonut saarellemme mukavan suomalaistunnelman ja sama peli jatkuu varmasti ensi vuonnakin. Kiitokset kaikille ja varmaan osa joukosta on unohtunutkin.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

toivoo Jeddy

bottom of page