top of page

Puheenjohtajan palsta 23.12.2021


 

Tulimme saarelle ensi kertaa vuoden 2011 lopulla ankaran Tapaninpäivän myrskyn jälkeen. Jäi vielä pari päivää pakata. Majoituimme C/Luis Morotelle pariksi kuukaudeksi. Tällainen talven vietto tarttui heti.

2012 syksyllä saavuimme lokakuun lopulla ja majoituimme hotellin kautta Kerhon yläpuolelle kolmanteen kerrokseen. Aloittelin Niilon johdolla Kerhon ostosten tekoa. Joulukuun puolessa välissä minut valittiin Maila Turusen hallitukseen. Hieman ennen joulua ostin hallista 16 kg lohta. Pääsin myös mukaan Tiernapoikiin.

2013 alussa jatkoin ostomiehen hommia kun parikseni ehdotettu lähtikin Suomeen. Hallituksen ensimmäisessä kokouksessa minut valittiin ostos- ja baarivastaavaksi. Tykkäsin kovin molemmista hommista. Ostokohteisiini tuli tietysti mukaan BigBen. Vaimoni Sinikkakin liittyi sekä ostoihin, että välillä palveli baarissakin. Jossakin vaiheessa poistin baarista väkevien annostuslaitteet, jotka osuivat baaritiskillä päähän. Ostin kuitenkin mittalasin 2,50 €, joten tarjoilun tarkkuus ei heikentynyt. Kauppa kävi erinomaisesti. Esimerkiksi Keikka-Eikan tansseissa 26.01.2013 myynti oli 638 €. Kevätkausi sujui todella mukavasti ja palasimme Suomeen Madridin kautta. Vappu Madridissa oli kovin kylmä.

Syksyllä 2013 jouduin tulemaan Las Palmasiin aikaisin ja yksin, koska baari piti aukaista. Lokakuun 9 pnä baari oli kunnostettu ja avattiin 14 pnä lokakuuta. Vaihdoin Liria-viinit mielestäni parempaan Marques de Caceras:iin. Olin saanut baariin hyvän apulaisen kertomalla, että illan jälkeen saamme me baari-ihmiset voileivän. Marraskuun 9 pnä kun myynti oli lauantaitansseissa 522 € puheenjohtaja ilmoitti, että kaikki voileivät myydään. Seuraavana maanantaina ehdotin, että voidaanko baarimikkojen iltaleivät panna jääkaappiin. Ei voitu. Siihen sitten loppui hyvin alkanut baarimestarin ura. Sinikkakin saapui vihdoin marraskuun lopulla. Joulukuun puolessa välissä vaihtui Kerhon puheenjohtaja ja vallan otti Rainer Kaskela. Jouduin pitämään Kerhon jäsenrekisteriä sekä kirjoittamaan uudet jäsenkortit. Esiinnyin jouluna Tiernapoikien murjaanien kuninkaana.

2014 keksittiin ryhtyä ”Pikku-Joutseniksi”. Kyseessä oli Kerhon kykykilpailu, jonka Laulavat Leidit voittivat suutansa avaamatta. Keksittiin lähteä El Hierrolle valtamerikalastamaan. Ei toistu. Parasta retkellä oli vuokraamassamme huvilassa asusta koira nimeltä Dior. Oli niin kiva, että olisi otettu mukaan ja Dior olisi kyllä lähtenytkin. Koneesta ei vaan saatu varmistettua paikkaa. Huhtikuun alussa sitten Berliinin kautta Suomeen.

Marraskuun alkupuolella Las Palmasiin. Alkoi petankin pyöritys Kerhon eväsretkellä. Hallituksessa tuulista ja vpj erosi. Pikku-jouluissa esiinnyin pukkina ja Sinikka muorina. Jouluna jälleen Murjaanien kuningas. Tuntui mukavalta päästä eroon hallitustöistä.

Menikin sitten pari vuotta rivimiehenä. Keskityin petankkiin ja ryhdyin aloittelemaan vähän golfia kunnon parantamiseksi. Järjestin ensimmäiset Kerhon golf-kilpailut tosin leikkimieliset.

Sitten vuonna 2016 joulukuun 12 päivänä jysähtikin. Meidän kolmen miehen porukasta, jotka rantatiellä illan päätteeksi löimme kättä päälle, kaikki pääsivät jotenkin hallitukseen. Tosin vain yksi ihan jäseneksi, mutta kaksi muutakin varamiehiksi. Itse päädyin siis varamieheksi. Tämä olikin varsin mielenkiintoinen hallitus. Puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Timo Markoff. Hallitukseen tuli muiden lisäksi Raija Pitkänen, joka oli Pate Pellikan kanssa pannut kuntoon laiminlyödyn edellisen hallituksen kirjanpidon sekä hoitamatta jääneet maksut. Tämä hallitus se vasta tuulinen olikin.

Seuraavat vaalit olivatkin sitten jännittävät, koska puheenjohtajan paikasta äänestettiin. Edellinen puheenjohtaja hävisikin sitten reilusti. Puheenjohtaja Raija Pitkänen palkitsi minut varapuheenjohtajan paikalla varmaankin kiitokseksi tekemästäni vaalityöstä. Toiminkin varapuheenjohtajana Raija Pitkäsen kahden kauden aikana. Meillä oli erimielisyytemme varsinkin koskien Suomi-Kerhon saunaa. Myöskään emme olleet samoilla linjoilla koskien itsenäisyysjuhlia. Minusta Kerhon kuuluu kustantaa Itsenäisyysjuhliin lasit kuohuvaa. Koska minä hoidin tilaukset Reina Isabellasta olin jo juhlista vastaavana tehnyt tilauksen salista ja kuohuviinistä kun puheenjohtaja ilmoitti, että Kerho ei maksa mitään tarjoilua. Onneksi ystävät keräsivät kokoon tarvittavat 500 €, joten juhlat saatiin arvokkaasti pidettyä. Minulla oli jopa kunnia pitää juhlapuhe.

Raija Pitkäsen toisen kauden lopulla tiedustelin häneltä jatkohaluja ja vastaus oli jyrkän epäävä. Minä en olisi haastanut istuvaa puheenjohtajaa, jos hän olisi ilmoittanut halustaan jatkaa. Tuntuikin sitten hieman epämiellyttävältä kun hän hieman ennen vaaleja ilmoittikin pyrkivänsä jatkoon. Taas oli jännittävät vaalit ja voitin istuvan puheenjohtajan 8 äänen erolla.

Kevätkausi 2020 oli oikein mukava. Alkuun hoidin tuolien vaihdon loppuun. Eihän se ihan täydellisesti onnistunut kun osa salista on vielä katettu vanhoilla PVC-päällystetyillä mustilla tuolilla. Kevään aikana järjestettiin ohjelmaa ihan täydellä teholla. Tarkoitus oli saada Kerholaiset viihtymään ja siinä sivussa kohentaa Kerhon taloudellista tilaa.

Sittenhän pamahti tämä korona-pommi. Päästiin sentään kotiin Finnairin pelastuslennolla. Syksyllä oli hankalaa kun lentoja yksi toisensa jälkeen peruttiin. Meillä kun on vielä tämä Tia-niminen lentämisongelma. Tulimmekin sitten autolla. Takaisin paluu myöhästyi ja siitä kärsimme tänäkin päivänä kun rokotusten alku myöhästyi. Korona-aikana olen pyrkinyt huolehtimaan lähinnä Kerhon terveystilanteesta. Taloudesta huolehtiminen on hankalaa kun pahimpana aikana Kerholla sai olla vain 4 henkilöä. Kerho on noudattanut mahdollisimman tarkasti kaikkia viranomaisohjeita. Tähän päivään mennessä ei tietooni ole tullut yhdenkään Kerholaisen saamaa koronatartuntaa.

Olemme myöskin vaihtaneet tilitoimiston tälle omalle saarellemme.

Ihan tulee haikea olo kun jätän Kerhon pyörityksen nuorempiin käsiin. Aion kuitenkin jatkaa petankin ja bridgen parissa.

Toivotan Kerholaisille Hyvää Joulua ja parempaa Uutta Vuotta


 

Jeddy

puheenjohtaja

bottom of page