top of page

Puheenjohtajan palstalta 22.03.2021

Kauden 2020 - 21 lopettelua

 

Kovin vaatimaton kausi meillä alkaa olla takanapäin. Syyspuolella eläteltiin vielä toivoa siitä, että keväällä Corona on taltutettu ja suomalaiset suurin joukoin ryntäävät tänne talvilaitumilleen. Vuodenvaihteen tietämillä alettiin sitten huhuta noista muuntoviruksista: britti-, etelä-afrikka- ja vielä brasilialainen. Näiden todettiin olevan ärhäköitä ja niihin eivät kaikki rokotteetkaan kuulemma pure. Niinpä on sitten Joulun ja Uuden Vuoden jälkeen tehty tarttumisennätyksiä eri puolilla maailmaa.

No ihan nyt viime päivinä on saatu parempia korona-uutisia. Israel, joka on rokottanut 59,5 % kansalaisistaan on kääntänyt tartunnat laskuun, sama trendi on Britanniassa 39,6 % kattavilla rokotuksilla. USA presidenttti Biden on pannut toimeksi 60 päivässä on rokotettu jo 100 miljoonaa ja tahti jatkuu kovana eli ollaan jo 23,7 %. Hän uskoo, että heinäkuun 4 kansallispäivää voidaan jo viettää ystävien kesken grilli juhlien tapaan. Suomessa ovat tartuntaluvut korkealla, mutta riskiryhmien kuolemat ovat kääntyneet laskuun. Suomi on HeSarin päivittäisen tilaston mukaan 13,2 % rokottanut neljänneksi eniten maailmassa. Joten toivo alkaa taas pikku-hiljaa heräillä.

Kerhomme on kaiken aikaa toiminut viranomaismääräyksiä noudattaen ja tehnyt mitä on voinut. Ykkösprojektina näkisin torstain lounaat. Vielä kokoontumiskiellon aikanakin myytiin keittiöstä noutoruokaa innokkaalle jäsenjoukolle. Keskiviikkona ja lauantaina on pidetty seurusteluiltoja ja viime viikkoina jopa maanantainakin. Keskiviikkona oli Juha WATT Vainion musiikkiin keskittyvä tietokilpailu ja seuraavana keskiviikkona Maijan pitämä ”tavallinen” tietokilpailu, joissa paras pöytä palkitaan. Vielä lopettajaislauantaina keksi puheenjohtaja pitää oman tietokisansa. Se meni muuten mukavasti, mutta palkitseminen tuli kalliiksi kun kaksi pöytää sai vaativat 37 pistettä ja tietysti jouduttiin palkitsemaan.

Lopettajaislauantaina Keskustelukerhossa piti Maritta Kettunen ex varakunniakonsuli kuvakavalkaadin pohjalta esityksen mitä kaikkea oli tapahtunut hänen 36 vuotta 9 kuukautta ja 20 päivää kestäneellä UM-urallaan. Esitys oli mielenkiintoinen ja lisäksi hauska. Mainittakoon, että Maritta on Suomi-kerhon SOS-ryhmän jäsen. Oikeastaan illalle ei oltu suunniteltu ohjelmaa, mutta sitä saatiin silti. Torvi-Olli Heikin säestyksellä lauloi Marittan lempilaulun. PJ piti yllätys tietovisan ja Heikki Orama esitti kesäisiä lauluja. Illan tunnelma oli pikemminkin leppoisa eikä kovin tunteellinen vaikka useiden jäsenten yhdessäolo pitkähköksi aikaa katkesikin.

Menneestä kaudesta rajoituksineen voidaan sanoa, että ihan mukavaa oli. Mölkkyä on pelattu perjantaisin ja askarreltu maanantaisin. Saunat on siirretty sunnuntaiksi. Kerho on auki  22.3 sekä torstaina 25.3 maksujen ja laukkujen vastaanottamista varten. Maanantaina ja torstaina ja pannaan paikkoja kesäkuntoon. Sauna on sunnuntaina 28.03.2021.

Hallitus kokoontuu taas osittain etänä 23.03 klo 11.00 päättämään syyskauden tapahtumista.

toivottaa Jeddy

Suomi-Kerho Las Palmasin puheenjohtaja

bottom of page