top of page

Las Palmas 18.11.2020

 

Puheenjohtajalta

Saavuimme saarellemme sunnuntaina 10.11.2020 klo 10 aikoihn. Oli rauhallista ja lämmintä. Matkapakkausten purku ja vieläpä muutto uuteen asuntoon sekä tottuminen tähän ilmastoon ovat vieneet voimat siinä määrin. että vasta nyt jaksan tarttua ”kynään”.

Olen ehtinyt tapaamaan jo monet Teistä kesän täällä viettäneistä ja aiemmin saapuneista. Suuret kiitokset Merja Häkkiselle ja Kalevi Moisiolle, jotka ovat huolehtineet Kerhon kiinteistön ilmanvaihdosta ja muustakin hyvinvoinnista. Aulikki Tikkanen on pitänyt kerholaiset informoituna LPAn korona-tilanteesta netin välityksellä ja Marja Puuska ja Eskonsa puhelimitse lähinnä allekirjoittaneen. Ensimmäisenä hallituksen jäsenenä paikalle riensi Ritva Koutu-Koskinen, joka on ottanut huolehtiakseen kahvion tarjoomuksista.

Lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian ovat kyllä myyneet suoria lentoja LPAlle, mutta peruneet ne kuukausi kerrallaan kuin yhteisestä sopimuksesta. Tuntuu omituiselta kun kysyntää olisi ja samaan aikaan henkilökuntaa lomautetaan, uudelleen koulutetaan ja jopa erotetaan. Syynä lienee paluulentojen asiakaspula. Tämä ongelma tulee jatkumaan kunnes jotkut muut yhtiöt sen paikkaavat. Juupas- eipäs- myynti tulee silloin myös osittain maksuun kadonneen asiakasuskollisuuden myötä.

Ylläolevaan ongelmaan ovat aktiiviset yksityishenkilöt löytäneet ainakin osittaisen ratkaisun. Huomenna odotetaan loppuunmyydyn charter-koneen saapumista Teneriffan kautta. Tämä voitaneen toteuttaa uudelleenkin. Suur-kiitokset puuhanaisille.

Kerhon viralliset avajaiset ovatkin sitten heti charterin saapumisen jälkeen. Minulle kerrottiin, että alustavat avajaiset lauantaina 9.11. olivat mukavat. Paikalla oli kuulemma 38 kerholaista. Lauantain uus-avajaisissa noudatetaan TIUKKOJA korona-määräyksiä. Paikalle mahtuu vain 48 henkilöä mukaan lukien talkooväki. Ohjelma noudattanee jo alustettua mallia.

Kerho,kirjasto ja toimisto ovat auki maanantaisin ja torstaisin 10.00 – 14.00. Aukioloaikoja tarkistellaan tilanteen mukaan. Jo alkaneista aktiviteeteista mainittakoon askartelukerho, joka toimii maanantaisin. Perjantaisin sauna lämpiää. Keskustelukerho pyrähtää käyntiin lauantaina 28.11. Golfia pelataan Las Palmerasin kentällä jo täysiä. Kyllä muukin toiminta pikkuhiljaa virkoaa.

Eihän tuo maskin käyttö sinänsä ole mikään ongelma. Ongelma on muistaa laittaa se päälle. Se muistaminen kyllä kannattaa sillä käyttämättömyydestä voi saada sakot 100 – 600 €.

Hyvää ja erilaista syyskautta toivottaa

Jeddy

bottom of page