top of page

Puheenjohtajan palstalta 25.10.2021 - Jeddyn aivoituksia


Heti alkuun täytyy todeta, että kyllä on helppo tulla Finnairilla Las Palmasiin. Tässä vertaan saapumistamme viime kaudelle autolla. Berlingo pelasi hyvin, Tia voi huonosti, kulinaariset nautinnot Ranskassa , ZERO ja epätietoisuus Fugessa erittäin rasittavaa. Piti mm. hypätä poliisiasemalle klo 08.00 kuulemaan, että ei EHKÄ mitään ongelmia. Laivarannassa mitattiin kuume eikä kyselty mitään papereita. No laivamatka oli surkea ja ruoka juuri ja juuri syötävää. Perille sitten kaikki OK paitsi maski päälle kun kotiovi sulkeutui takana.

Kaikki oli toisin saapuessamme 11.10.2021 klo 12.30 etuajassa Las Palmasiin. Oli kuljetus kentällä vastassa ja uusi asunto siisti. Tervetulo-hedelmät, juomat ja kukatkin olohuoneen pöydällä toivottamassa tervetulleeksi. Kauppaankin ehti samana päivänä. Tuttujen tapaaminen alkoi lentokoneessa ja on vain lisääntynyt tähän asti. Duunista tullessani tapasin Canterasilla tänään 7 (seitsemän) Kerholaista = uusi ennätys.

Suomi-Kerholla oli lauantaina avajaistanssit ilman tanssia ja supistetulle ohjelmalla. Olin tekemässä puheenjohtajan hommia toimistossa ja tulin saliin hieman ennen klo 18.00 ja tupa oli jo täynnä. Ihana näky, jota viime kaudella ei todellakaan nähty. T-Olli soitti tulofanfaarin, allekirjoittanut lausui tervetuliais – sanan: Kippis! Heikki kajautti pari laulua, vieraileva Helena pappi toi terveiset Kainuusta ja tuntui tykkäävän meistä kaikista. Tunnelma olikin sitten välittömästi leppoisa ja mukava. Palauttaaksemme juhlia hieman maanpinnalle vetäisimme Fredin kanssa Nousevan auringon talot ja Vivat Espanjalle. Fredille taputettiinkin.

Siinä tunsi olevansa ystävien parissa. Tänään kokousti SOS-ryhmä, joka haluaa edesauttaa YSTÄVÄ-toimintaa saarellamme. Muistuttaisin, että Suomi-Kerho jo pari vuotta sitten lisäsi jäsenrekisteriimme paikan jokaisen sinkun YSTÄVÄLLE. Käyttäkää mahdollisuutta siis hyväksenne ja ilmoittakaa Suomi-Kerhon neuvonnassa eli Merjalle kuka on ystävänne ja ehkä päinvastoin. Tarvitaan nimi, puh. numero ja ehkä E-mail. Minulle suositeltiin, että YSTÄVÄT soittelevat toisilleen päivittäin.

Päivän hyvä uutinen oli, että poliisi saapui Suomi-Kerholle. Kyseessä ei ollut kuitenkaan RATSIA vaan pikemminkin päinvastoin. Tuttu poliisi-ystävämme tuli tiedustelemaan itselleen soittokeikkaa. Hän on usein vanhaan hyvään aikaan keskiviikkoisin Kerholla soittanut ja laulanut. Kysyin Merjan suosiollisella avustuksella: Onko siis tanssiminen sallittu? KYLLÄ oli vastaus. Sovimme, että tapaamme piakkoin tanssin merkeissä.

Hallituksen kokous on keskiviikkona joten palataan pian.

Jeddy

bottom of page