top of page

Marja Puuska 21.1.2018

 

 

Kanarialla äänestettiin innokkaasti

 

 

 

Suomen presidentinvaalin ennakkoäänestys Kanarian saarilla pidettiin 17.1.-19.1.2018.

Presidentinvaalin 1. kierroksen ennakkoäänestyspaikat Kanarian saarilla olivat Gran Canarialla Las Palmasissa ja San Fernandossa sekä Teneriffalla Puerto de la Cruzissa ja Los Cristianosissa.

 

Erilaisia vaaleja kansalaisille nykypäivänä riittää väsymiseen asti.

Ennakkoäänestystapahtuma ainakin osoitti, että kansalaisilla riittää kiinnostusta silloin, kun kysymyksessä on mielenkiintoinen ja tulokseltaan kauaskantoinen vaalitapahtuma. Äänioikeus on perustuslaillinen oikeus ja mahdollisuus osallistua yhden, ehkä ratkaisevankin äänen, vaikutuksella lopputulokseen.

 

Kanarian saarilla kävi kolmen päivän aikana äänestämässä yhteensä 3323 äänestäjää. Suomen Kunniakonsulaatti oli hienosti tiedottanut vaaleista ja vaalipäivistä puskaradion lisäksi. Viesti oli mennyt perille. Äänisaalis oli hieno saavutus.

Ennakkoääniä annettiin seuraavasti:

Gran Canarialla Las Palmasissa 638 ja San Fernandossa 947, yhteensä siis 1585 ääntä.

Teneriffalla Puerto de la Cruzissa 1195 ja Los Cristianosissa 543, eli yhteensä 1738 ääntä.

Vaalipäivät olivat jälleen kerran hieno tapahtuma ja kokemus.

 

Vaalivirkailijana on tapahtuman keskiössä. Mielenkiinnolla odotti äänestäjiä vuorollaan saapumaan äänestystilanteeseen: kuka olet, mistä tulet vai oletko tuttu talviasukas. Paljon oli turisteja Las Palmasissa saaren eteläosan vetovoimasta huolimatta. Paljon oli myös nuoria valveutuneita henkilöitä, jotka olivat oivaltaneet ja sisäistäneet tämän oikeuden ja mahdollisuuden vaikuttaa omalta osaltaan tulevaisuuteen.

Vaalikirjeet ovat nyt matkalla kuriiripostina Suomeen ja edelleen asianomaisiin vaalipiireihin. Varsinainen vaalipäivähän Suomessa on 28.1.2018. Viime vuosina olemme tottuneet, että tulos ei ole ratkennut ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta aika näyttää miten tällä kertaa käy. Tulos on tiedossa tammikuun viimeisen sunnuntain iltana.

 

Jännitämme ja odotamme seuraten vaalivalvojaisia kukin tahollaan tai mahdollisesti yhdessä ystävien kanssa.

Las Palmasissa vaalivirkailijoina toimivat (vas.) Kalevi Ahokas, Sinikka Alanko, Marja Puuska ja Esko Puuska. Kuva: Irene Lehtonen Robles.

San Fernandossa vaalivirkailijoina toimivat (vas.) Reino Alanko, Markku Viitanen, Helena Pesonen ja Jukka Puuska.  Kuvaajana toimi Pirkko Kinnunen, myös vaalivirkailija.

bottom of page