top of page

Osmo Kylkilahti 17.11.2019

 

Las Palmasin oopperakevät 2020


 

Las Palmas tarjoaa keväisin erittäin korkeatasoisia oopperoita, jotka esitetään Teatro Pérez Galdósissa, vanhankaupungin (Vegueta) ja Trianan vieressä ja joihin liput saa Plaza Cairascon takaa osoitteesta Calle San Francisco 6 Trianan kaupunginosasta ACO:n toimistosta maanantaista perjantaihin klo 10-13 sekä klo 17-20. Lipunmyynti alkaa ACO:n jäsenille 13.1. ja yleisölle 21.1.2020. Oopperataivaan kansainvälisten tähtien rinnalla kevään esityksissä musiikin tasosta huolehtivat myös OFGC (Gran Canarian filharmoninen orkesteri) ja Las Palmas de Gran Canarian Oopperan kuoro sekä tarvittaessa OFGC:n lapsi-/kuoro. Lippujen hinnat vaihtelevat välillä 15€-100€.

Vielä tulossa:

La Bohème ti 19.5, to 21.5. ja la 23.5. klo 20

La Bohème on neljäs Giaccomo Puccinin oopperoista. Libreton kirjoittivat Luigi Illica ja Giuseppe Giacosa Henry Murgerin romaanin ”Les scènes de la vie de bohème” (suom. Heikki Palola: Boheemielämää) pohjalta. Huolimatta ensi-illan(Torino 1896) huonoista kritiikeistä oopperasta tuli maailmanmenestys ja se kuuluu oopperatalojen vakio-ohjelmistoon kilpaillen maailman esitetyimmän teoksen tittelistä. La Bohème on arkielämää. Siinä on kyse tavallisten ihmisten elämästä, kärsimyksestä ja rakkaudesta ja monet pitävätkin sitä Puccinin mestariteoksena. Puccini on rehellisen rakkauden puolella myös muissa teoksissaan. Oopperan musiikillinen johtaja on Karel Mark Chichon ja näyttämöllinen Carlo Antonio de Lucía. Mimínä on Lianna Haroutounian, Marcellona Angelo Veccia, Musettana Marina Monzó ja Collinena Riccardo Fassi.

La Traviata ti 16.6, to 18.6. ja la 20.6. klo 20

Giuseppe Verdin v 1853 säveltämä ooppera La traviata (suom. ”langennut nainen”) perustuu Alexandre Dumas (nuor.) romaaniin Kamelianainen, josta tarinasta Francesco María Piave kirjoitti oopperaan libreton. Ooppera tuberkuloosiin kuolevasta kurtisaanista oli aikalaisille jotakin ennenkuulumatonta. Nykyään se on yksi kaikkien aikojen esitetyimmistä oopperoista. Oopperan musiikillisessa johdossa on Rafael Sánchez-Araña ja näyttämötyön Francisco López. Kurtisaani Violettana esiintyy Jessica Pratt ja Alfredona Celso Albelo.

Teatro Pérez Galdós - oopperakevät 2020

bottom of page