top of page

Mantelipuut kukkivat kohta

 

Gran Canarialla kevään ensi merkki on valkoisina ja vaaleanpunaisina kukkivat mantelipuut. Villeinä kasvavia mantelipuita on eniten vuoristoteiden varsilla ja jonkin verran myös viljeltyinä. Tänä vuonna mantelipuut kukkinevat tavanomaista myöhemmin. Kanarialaiseen tapaan mantelinkukkien ympärille rakennetaan tietysti juhlat.

 

Valsequillossa päätapahtumat ovat lauantaina 27. tammikuuta ja sunnuntaina 28. tammikuuta. Myynnissä käsitöitä, leivonnaisia, juustoja ym. Ohjelmassa (alkaen kello 10) musiikkia, tanssia, kilpailuja ym. Pääjuhla on Valsequillon keskustassa, pienempiä juhlia Tenteniguadan, Las Vegasin ja La Barreran kylissä.

Globalin linjalla 80 pääsee Teldeen ja siellä vaihtamalla linjalle 13 Valsequilloon.

 

Tejedassa päätapahtumat ovat lauantaina 3. helmikuuta ja sunnuntaina 4. helmikuuta. Myynnissä monenlaisia tuotteita, katsottavana kotieläimiä, kanarialaista painia, musiikkia...

Globalilla suorat yhteydet Tejedaan lauantaina: meno kello 10 (San Telmosta) ja takaisin Las Palmasiin kello 16. Ja sunnuntaina: meno kello 10 ja takaisin 15:30 tai 16. Vaihtamalla San Mateossa pääsee muinakin aikoina (bussi 303 San Telmosta). Juhlien aikana bussivuoroja Tejedaan on lisätty.

 

Parhaiten mantelinkukkia ja vuoristoa pääsee näkemään kerhon retkellä perjantaina 26. tammikuuta. Lähtö Farray-aukiolta kello 10. Ajellaan Santa Brigidan, Tejedan, Vallesecon ja Terorin kautta. Tutustutaan myös Casa del Vinoon ja ruokaillaan Balcon de Zamora -ravintolassa Vallesecossa. Jos kysyntää on, järjestetään toinenkin mantelinkukkaretki.

bottom of page