Osmo Kylkilahti 11.10.2019

 

Poimintoja loppuvuoden 2019 musiikkitapahtumista Las Palmasissa

Seuraavassa kalenterinmukainen luettelo mielestäni kiinnostavista syksyn konserteista kaupungissamme. Nämä siis OFGC:n tilauskonserttien lisäksi.

21.11.2019 klo 20:20 Besay Pérez: Íntimo

Konsertti toteutetaan Auditorion kamarisalissa ja se kestää 75 minuuttia ilman väliaikaa. Besay Pérez on yksi kanarialaisen kansanmusiikin suuria ääniä ja hänen ohjelmistonsa käsittää lauluja Ariel Ramírezin ”Alfonsina y el mar”-ista Giaccomo Puccinin ”Nessun dorma”-an. Pianosäestys Satomi Morimoto.

24.11.2019 klo 20:00 Alfredo Krausin muistokonsertti jo 17. kerran

Gran Canarian filharmoninen orkesteri johtajanaan Karel Mark Chichon ja solisteinaan Désirée Rancatore, sopraano ja José Luis Sola, tenori, esittävät kokoelman ooppera- ja zarzuela-aarioita. Tilaisuus toteutuu Auditorion pääsalissa.

28.11.2019 klo 20:00 Kvintetto Resonancia ja German López: Kielisoitinten kesken

Jousisoitinkvintetto yhdistettynä kanarialaisen pikkukitaran, timplen, soittoon. Germán López, timple, Augusto Báez, piano, Candelaria Conzález, laulu ja Kvintetto Resonancia. Kiintoisaa. Konsertti toteutetaan Auditorion salissa Jerónimo Saavedra.

29.11.2019 klo 21:00 Mikael Godée ja Eve Beuvensin kvartetti syysjazzissa

Auditorion salissa Jerónimo Saavedra konsertoivat ruotsalainen grammypalkittu saksofonisti Mikael Godée ja belgialainen pianisti Eve Beuvens yhdessä rumpali Johan Birgeniuksen ja basisti Magnus Bergströmin kanssa.

3.12.2019 klo 20:00 Moskovan baletti: Pähkinänsärkijä

Kuten aina joulun alla esitetään Pjotr Tšaikovskin baletti Pähkinänsärkijä jälleen Auditorion pääsalissa Marius Petipán koreografian mukaan. Päätanssijoina Elena Antsupova ja Aleksandr Petrishenko.

7.12.2019 klo 21:00 Chicuelo ja Marco Mezquida: Ei ole kahta ilman kolmatta

Auditorion syysjazzien viimeisenä konsertoivat Juan Goméz ”Chicuelo” (kitara), Marco Mezqiuda (piano) ja Paco de Mode (rytmisoittimet), äänentarkkailijana Marc Rigau. Tilaisuus on Auditorion salissa Jerónimo Saavedra.

18.12.2019 klo 20 Europa Galante ja kuoro Dúchann Collective: Georg Friedrich Händelin oratorio “Messias”

Auditorion pääsalissa esitettävän Händelin suurteoksen kesto on taukoineen noin 2 tuntia 40 min. Siihen osallistuvat seuraavat kuorot: Coral Chelys Odalys, Coral Com Canto, Coral Haderech, Arsis kuoro, Cantos de Alisios-kuoro, Las Palmasin yliopiston laulajakoulun kuoro sekä Súbito Koral.Kapellimestarina toimii Fabio Biondi ja kuoron johtajana Eamonn Dougan. Solistit: Rowan Pierce, sopraano, Alexander Chance, kontratenori, Daniel Norman, tenori ja Nicholas Moog, baritoni.

20.12.2019 klo 20 Gran Canarian Filharmonisen Orkesterin (OFGC) hyväntekeväisyys-/joulukonsertti Auditorion pääsalissa

Gran Canarian Filharmoninen orkesteri johtajanaan Corinna Niemeyer ja solisteina Yeray González, trumpetti, Katia Nuez, viulu sekä Isaac Martinez ja Victor Naranjo piano. Lisäksi esiintyy OFGC:n kuoro Luis García Santanan johdolla. Ohjelmana on musiikkia Vivaldilta, Tšaikovskilta, Humperdinckilta, Schubertilta ja Cedrésiltä, sekä Christmas Medley, ”Fiesta Navideña”. Yleisölle aletaan myydä lippuja à 15€ 20.11. alkaen Auditorion ja Teatro Perez Galdósin lippukioskeista.

21.12.2019 klo 20 Cristina Ramos ja Orchestra del Atlantico: Joulusinfonia

Orchestra del Atlantico johtajanaan Isabel Costes ja solistinaan sopraano Christina Ramos ja kutsutut laulajat esittävät Auditorion pääsalissa joulusinfonian, jonka musiikki sisältää piirteitä oopperasta aina rockiin ja moderniin musiikikomediaan. Kesto n. 90 min. Ei taukoa.

27. ja 28.12.2019 Kahdeksas kansan uuden vuoden konsertti

Auditorion pääsalissa pidettävien konserttien orkesterina toimii Orchestra Sinfónica de Las Palmas de Gran Canaria johtajanaan Rafael Sanchéz Araña ja kuoronaan Coro Participativo del VIII Concierto Popular del Año Nuevo (eli 8.een kansan uudenvuoden konserttiin osallistuva kuoro!!!) johtajanaan Maite Robaina. Orkesterin toimitilat ovat Vecindarion lähellä Cruce de Arinagassa. Konsertin kesto on n. 90 minuuttia ilman väliaikaa. 27.12. konsertti alkaa klo 21:00 ja 28.12. konsertti klo 18:30.

27.12.2019 klo 21:00 Said Muti: Habitación 828 (”Huone 828”)

Said Muti on Jordaniassa syntynyt mutta espanjalaistunut rockmuusikko ja säveltäjä. Hänet ovat kutsuneet yhteistyöhön mm. Elton John, Dani Martín ja Fito y Fitipaldis. Konsertti pidetään Auditorion salissa Jerónimo Saavedra.

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon

© 2017  Suomi-Kerho Club Finlandia                Las Palmas de Gran Canaria