top of page

Loppiainen Las Palmasissa 2020

 

Loppiaisaattona eli 5. tammikuuta Los Reyes Magos eli Itämaan tietäjät Melchior, Caspar ja Balthasar saapuvat laivalla noin kello 11 Muelle Sanapún laituriin. Paikka on edellisvuosista poiketen Muellen ostoskeskuksen toisella puolella, uuden akvaarion laiturissa.

 

Iltapäivällä Itämaan tietäjät kiertelevät tervehtimässä ja lahjoja jakamassa eri kohteissa, tärkeimpinä eri lastensairaalat.

 

Suuri kulkue eli Cabalgata lähtee kello 17. Lähtöpaikka on Castillo de la Luz (Ruusupuistossa) ja sieltä se etenee Santa Catalinan kautta läpi kaupungin San Telmon puistoon. Itämaan tietäjät ovat kulkueen päähenkilöitä, mutta siihen osallistuu valtavasti sekä lapsia että aikuisia pukeutuneina kuka miksikin. Kameleiden mukanaoloa ei ole vahvistettu, mutta ilman niitäkin luvassa on suuri show.

 

Myöhään illalla, alkaen kello 22:30, San Telmon puistossa on konsertti, Noche de Reyes.

 

Yöksi lapset laittavat ulko-oven taakse syötävää ja juotavaa tietäjille. Ja kas kummaa, aamulla ne ovat hävinneet ja olohuoneeseen on ilmaantunut lahjoja!

 

Loppiaiseen voi valmistautua myös San Telmon taidekäsityömarkkinoilla 2.-4.1.2020. Ja koska loppiainen on lahjojen saamisen päivä, aikuiset kansoittavat ostoskeskukset ja kaikki muutkin kaupat.

 

Loppiaisaamu aloitetaan erityisellä loppiaisherkulla, Rascón-pullakranssilla. Sisällä on kermavaahtoa ja hilloa ja pieni hahmo (esimerkiksi tietäjä) ja myös musta papu. Yllätyksen saaja saa pullakranssin mukana tulleen paperikruunun päähänsä ja onnea koko vuodeksi, mutta pavun saaja joutuu ostamaan seuraavan vuoden pullakranssin.

bottom of page