top of page

Osmo Kylkilahti 19.11.2018

Las Palmasin oopperakevät 2019

 

Las Palmas tarjoaa keväisin erittäin korkeatasoisia oopperoita, jotka esitetään Teatro Pérez Galdósissa, vanhankaupungin (Vegueta) ja Trianan vieressä ja joihin liput saa Plaza Cairascon takaa osoitteesta Calle San Francisco 6 Trianan kaupunginosasta ACO:n toimistosta ma-pe klo 10-13 sekä klo 17-20. Lipunmyynti alkaa ACO:n jäsenille 14.1. ja yleisölle 21.1.2019.

 

Oopperataivaan kansainvälisten tähtien rinnalla kevään esityksissä musiikin tasosta huolehtivat myös OFGC (Gran Canarian filharmoninen orkesteri), OFGC:n kuoro sekä Las Palmas de Gran Canarian Oopperan kuoro.

Don Carlo, ti 19.2. ja to 21.2. sekä la 23.2. klo 20:30

 

Don Carlos kuuluu Giuseppe Verdin suuriin oopperoihin. Se kertoo Filip II:n pojan Don Carlon ja Valoisin prinsessa Isabelin rakkaudesta, poliittisista salaliitoista, rakkaudesta ja petollisuudesta, mistä kerronnassa heijastuu säveltäjän syvä ymmärtäväisyys.

Norma, ti 12.3. ja to 14.3. sekä la 16.3. klo 20:30

Norma on Vincenzo Bellinin ooppera, joka kuuluu belcanton tunnetuimpiin. Sen kuuluisin aaria on ensimmäisessä osassa Norman gavatina ”casta diva”, joka tuli maailmankuuluksi erityisesti Maria Callasin tulkitsemana. Ooppera kertoo ensimmäisen vuosisadan ennen Kristusta Galliasta, kahden druidinaisen rakkaudesta samaan valloittajaa edustavaan mieheen ja tästä johtuvasta tragediasta.

Tosca, ti 9.4. ja ti 11.4. sekä la 13.4. klo 20:30

Tosca on Giacomo Puccinin kolminäytöksinen ooppera, Napoleonin ajan suurpolitiikkaan sidoksissa olevan tarinan kertova ja koko oopperakirjallisuuden suosituimpia teoksia. Sen kuuluisimmat aariat ”E lucevan le stelle”, ”Vissi d’arte” ja ”Recondita armonia” ovat oopperalaulajien peruskonserttiohjelmaa.

Così fan tutte, ti 7.5. ja to 9.5. sekä la 11.5. klo 20:30

Così fan tutte (, ossia La scuola degli amanti) ”Näin tekevät kaikki naiset (, tai olkoon Rakastavaisten koulu)”, on Wolfgang Amadeus Mozartin iloittelu kahden ystävyksen morsiamilleen asettamasta testistä. Siinä ystävykset yrittävät valloittaa toinen toisensa morsiamet ja tuloksena on neljän nuoren hämmennys kaikkien rakastuessa oikeastikin ystävänsä kihlattuun.

La sonnambula, ”Unissakävelijä”, 4.6. ja 6.6. sekä 8.6. klo 20:30

Unissakävelijä on oopperakevään jo toinen ooppera belcanton mestarilta Vincenzo Belliniltä. Bellinillä oli mahdollisuus kirjoittaa päärooli, Aminan rooli, aikansa säihkyvimmälle sopraanolle Giuditta Pastalle ja tuloksena oli osuuksia, jotka olivat vaativuudessaan huimia. Venäläinen säveltäjä Mihail Glinka kertoi seuraamansa esityksen ”saaneen yleisön kyynelehtimään ekstaattisessa tunnekuohussa”. Aminaa on luonnehdittu yhdeksi täydellisimmistä sopraanorooleista ja sille sävelletyssä musiikissa on voimaa ja tunnetilojen laaja skaala.

bottom of page