top of page

Osmo Kylkilahti 15.11.2020

Yllätys Las Palmasin oopperatarjonnassa

Toukokuussa 2020 covid-19 taudin aiheuttaman esitysten peruuntumisen vuoksi poisjääneet näytökset toteutetaan toisessa teatterissa. En ollut huomannut muutosta, mutta sain tietää turistikanttori Heikki Oraman kuulleen huhuja, joten tarkistin asian. Tässä tulos:

"La Bohème" Auditorion pääsalissa

to 26.11. ja la 28.11. sekä ma 30.11. klo 20

La Bohème on neljäs Giaccomo Puccinin oopperoista. Libreton kirjoittivat Luigi Illica ja Giuseppe Giacosa Henry Murgerin romaanin ”Les scènes de la vie de bohème” (suom. Heikki Palola: Boheemielämää) pohjalta.

 

Huolimatta ensi-illan (Torino 1896) huonoista kritiikeistä oopperasta tuli maailmanmenestys ja se kuuluu oopperatalojen vakio-ohjelmistoon kilpaillen maailman esitetyimmän ja levytetyimmän oopperan tittelistä.

 

La Bohème on arkielämää. Siinä on kyse tavallisten ihmisten elämästä, kärsimyksestä ja rakkaudesta ja monet pitävätkin sitä Puccinin mestariteoksena. Puccini on rehellisen rakkauden puolella myös muissa teoksissaan.

 

Oopperan musiikillinen johtaja on Karel Mark Chichon ja näyttämöllinen Carlo Antonio de Lucía. Päärooleissa laulavat Mimìnä Lianna Haroutounian, Marcellona Massimo Cavalletti, Musettana Nadine Sierra Colllinena Rubén Amoretti. Schaunardin roolissa Pablo Ruiz, Benoîtina ja Alcindorona Isaac Galán ja Parpignolina Gabriel Álvarez. Kuorona Coro de la Ópera de Las Palmas de GC johtajanaan Olga Santana ja harjoituttajapianistina Olga Nevalainen.

Lippuja myy Amigos Canarios de la Operan toimisto osoitteessa Calle San Francisco 6 Trianan kaupunginosassa arkisin klo 10-13 sekä 17-20.

Osmo Kylkilahti

bottom of page