top of page

Seppo Anttila 5.12.2017

Päivä Suomi-Kerholla

Maanantaina sai vihdoin nukkua pitkään koska päivän ohjelma alkoi vasta lounaasta.

 

Oli siinä kuitenkin kaikenlaista pientä askaretta kuten Tian pidempiaikaista ulkoilutusta, koska kotosalla oli siivouspäivä. Meille tuli aikoinaan hankittua pölynimuri, joka kyllä imuroi, mutta pitää myös Tian ja minun mielestä kamalaa meteliä.

Näiltä askareilta ennätin sitten hieman myöhässä kerhoon lounaalle. Sainkin viimeisen puolikkaan jauhelihapihvistä sekä euron alennuksen lounaan hinnasta ja hyvä niin.

Lounaan jälkeen piti kerholla informaatiotilaisuuden konsuli Katariina Hautamäki-Huuki Madridin suurlähetystöstä. Hän korosti UM:n neljää MMMM - lausutaan ämmää. Ämmät ovat: Matkustustiedote, Matkustusasiakirjat, Matkustusilmoitus ja Matkavakuutus. UM on todella satsannut konsulitoimintaan. Espanja on vuodesta toiseen kärjessä koskien erilaisia konsuliapua vaativia kriisejä. Tapauksia on tuhansia vuodessa. Konsuliapua antavia henkilöitä on Espanjassa 9 kappaletta, joten ei ole vaikea uskoa että he ovat hyvin työllistettyjä. Konsulilaki määrää miten konsulihenkilökunta voi auttaa.

Tähän eivät kuulu ilmaiset "konsulinkyydit" Suomeen eikä muukaan rahallinen tai lainanantoapu. Erityisesti maailmalla ja myös Euroopassa vallitseva epävarma tilanne terrorismitekoineen tekee matkustusilmoituksen tekemisen hyvin toivottavaksi, joten tehkääpä se nyt: formin.fi. Konsulin mukaan kannatta rekisteröityä jolloin ajan tasalla pysyminen helpottuu.

Kello 17.00 lähti bussi kohti San Agustinia ja Greek Tavernaa siellä. Kyseessä oli opasilta, johon minut vaimoineni oli kutsuttu. Kyllä kannatti mennä koska ruoka oli mainiota ja sai aika selkeän käsityksen siitä miten valtavan paljon turisteja virtaa Kanarialle.

 

Paikalla olivat kohdepäälliköt ja oppaiden esimiehet Aurinkomatkoista, Tjäreborgista, TUIlta ja Vekkamatkoista. Konsulikunnan lisäksi olivat paikalla seurakuntien ja me kerhon edustajat. Aluksi kaikki esittelivät itsensä sekä ketä oli paikalla edustamassa. Ruokailun puolivälissä kierrätettiin tiedotuksia. Me jaoimme viikko-ohjelma esitettä ja esitimme kutsun saapua tutustumaan Suomi-Kerhoon sekä kutsun saapua itsenäisyyspäiväjuhliin Reina Isabeliin. Loppuosa ajasta käytiin keskustelua kriisitoiminnasta sekä siitä miten uusia oppaita pitäisi kriisitilanteisiin kouluttaa. Erityisesti Irene Lehtonen Robles kunniakonsulaatista esitti selkeitä ehdotuksia kohdepäälliköille.

Siirryimme sitten takseilla Templo Ecuménicon edustalle Play del Inglésiin. Siellä olikin jo satapäinen suomalaisjoukko odottamassa kirkon sinivalkoiseksi valaisemista. Ennen tätä laulatti taiteilija Päivi Mäkinen yhteislauluna Finlandian. Itsenäisyyspäivän kiitospuheita pitivät konsuli Katariina Hautamäki-Huuki sekä kaupungin pormestari. Kirkko valaistiin valkoisilla ja sinisillä valoilla. Päivi Mäkinen säestäjineen tunnelmoi laulun Satumaa. Lopuksi talvikanttori Sinikka Honkanen veti yhteislauluna Maamme-laulun. Taustalla soi Olli Iivosen torvi.

Ennen loppusanoja laitamme tähän väliin  Hannu Hyppösen ottaman napakan sarjan Templo Ecuménico -kuvia.

Hannu Hyppösen tuokiokuvia Templo Ecuménico -illasta

Taivaalla paistoi täysikuu. Tunnelma oli kuin Suomen kesäisenä hämäränä iltana. Odottelimme bussia takaisin Las Palmasiin.

 

Illan päätteeksi haettiin Tia Puuskilta välillä kotiinkin. Noin klo 00.00 päivä oli pulkassa.

Seppo Anttila

bottom of page