top of page

 

17.12.2021

Kolmas koronarokotus Las Palmasissa 

Sen voi saada monellakin tavalla, tässä esitellään suoraviivaisin menettely. Se on poimittu kaikille suomikerholaisille tarkoitetusta facebook-ryhmästä Markkinapaikka. Tähän hyödylliseen ryhmään kannattaa viimeistään nyt liittyä. Siellä on lisää tietoa tästäkin asiasta.

Menestystarina rokotuksen hankkimisesta:

Raija Siekkinen 17.12.21:

Me saimme tänä aamuna kolmannet rokotukset ilman ajanvarausta, "sin cita". Modernaa saatiin. Sujuvammin ei olisi voinut mennä.
 
Aamulla 9.15 kotoa taksilla Infecariin, sieltä rokotettuina ulos 10.15.

Mukana passi, rokotustodistus, eurooppalainen sairaanhoitokortti ja A4-paperi, jossa nimi (samassa muodossa kuin rokotustodistuksessa), sosiaaliturvatunnus, puhelinnumero, sähköpostiosoite, osoite täällä, osoite kotimaassa. Varalta lisäksi syntymäaika ja passin numero. Ja vielä pyyntö, että saan rokotustodistuksen sähköpostiin.
 
Infecarin edessä oli jono, koska olimme paikalla vähän ennen ovien avautumista. Mutta jono eteni nopeasti ovien avauduttua. Meistä huolehdittiin erittäin hyvin, johtuiko siitä, että Hannu oli liikkeellä rollaattorin kanssa. Täysi kymppi järjestelyistä.

Miehellä 6 kk tuli täyteen 11.12., minulla vasta 24.12. Molemmat rokotettiin. Todistus luvattiin sähköpostiin tiistaina.

Kävimme ensin yrittämässä keskiviikkona terveyskeskuksen kautta, mutta kehottivat menemään suoraan Infecariin. Koneet olivat tiltanneet terveyskeskuksessa, joten siellä kirjautuminen ei silloin onnistunut.

 

Lisätarkennuksia:

Ennen kuin voi saada tehosterokotuksen, toisesta rokotuksesta pitää olla kulunut 6 kuukautta, jos ne ovat olleet Pfizerin tai Modernan rokotteita. 3 kuukautta siinä tapauksessa, että ne ovat olleet Janssenin tai Astra Zenecan rokotteita. Jotkut virkailija joustavat, jotkut eivät.


Rokotukseen voi mennä suoraan Infecariin, mutta yleinen ohje on mennä omaan terveyskeskukseen (kuten Raijakin yritti) ilmoittautumaan ja rekisteröitymään ja samalla pyytämään ajanvarausta. Näin Infecarissa pääsee sujuvasti nopeampaan jonoon. Jos ei ole varausta (sin cita), joutuu Infecarissa hoitamaan rekisteröitymisen epämukavammissa oloissa ennen rokotusta.


Todistuksen eli rokotuspassin (Certificado COVID digital de la EU) voi pyytää heti rokotuksen jälkeen paperisena tai sen voi hakea myöhemmin terveyskeskuksesta.


Tämä menettely soveltuu myös saarella pysyvästi asuville suomalaisille, joilla on asumisoikeus ja paikallinen terveydenhoitokortti, "Tarjeta Sanitaria". Taksimatka Santa Catalina - Infecar maksaa alle 7 euroa. Infecar on messukeskus ja portin vieressä on bussipysäkki. Takaisin keskustaan onkin kätevää palata bussilla. Pääsee bussilla Santa Catalinasta Infecariinkin kunhan osaa jäädä pois oikealla pysäkillä.


17.12.2021 Seppo Kiiliäinen
 

bottom of page