Kirjasto

Uutuuksia 28.4.2022

Uutuuksia 17.1.2022

Kirjaluettelo 28.4.2022

Kerholla toimii lukupiiri

 

Suomi-Kerholla aloitettiin marraskuussa 2021 kirjallisuuden ystävien uusi toimintamuoto, lukupiiri. Puheenjohtajana on Juha Hallenberg. Lukupiiri kokoontui talven aikana joka toinen viikko. Osallistujia oli 8-12.

Kauden aikana alustettiin ja keskusteltiin – hyvinkin vilkkaasti – eri kirjoista, kirjailijoista tai aiheista.

 

Ensimmäisenä esittelyssä oli Suomen sisällissodasta julkaistut parhaat kirjat, sitten Anna Soudakova: Mitä männyt näkevät, Antti Tuomainen: Jäniskerroin (ja muut Tuomaisen kirjat), Haruki Murakami: Värittömän miehen vaellusvuodet, Arnaldur Indriđasonin rikosromaanit (toisella kerralla pohdittiin niiden antamaa kuvaa islantilaisista ja Islannin luonnosta) ja Sirpa Kähkönen: Kuopio-sarja. Kahdella viimeisellä kerralla käsiteltiin Espanjan kirjallisuutta suomennetusta kaunokirjallisuudesta tehdyn luettelon perusteella. Kesäksi annettiin luettavaksi Jo Nesbøn Valtakunta.

 

Lukupiiri jatkaa syksyllä, tervetuloa mukaan!

Suomennettua Espanjan kaunokirjallisuutta kirjastossa

 

Yleistä kirjastosta

Kirjasto kerhotilojen alakerrassa on tarkoitettu kaikkien kerhon jäsenten käyttöön, niin mielen virkistykseksi, lukuharrastuksen ylläpitoon kuin tiedonjanoonkin. Toimintakauden aikana kirjasto on auki maanantaista torstaihin kello 10-14 (välillä lounastauko kello 13-13.30).

 

Kirjastossa on jäsenten lainattavissa noin 4000 eri kirjaa, lisäksi vapaasti lainattavia ns. aulakirjoja. Valtaosa on kaunokirjallisuutta, mutta myös tietokirjoja on eri aloilta. Kirjastoon saadaan vuosittain noin 200 uutta kirjaa jäseniltä, Suomi-Seuralta ja muilta lahjoittajilta. Uutuuksia ja kysyttyjä kirjoja ostetaan myös kerhon talousarvion puitteissa.

Kirjojen laina-aika on kuukausi. Kuluvan vuoden uutuuksia jonotetaan, siksi niiden laina-aikasuositus on kaksi viikkoa.

Kerho tarjoaa jäsenilleen maksuttoman nettiyhteyden. Kirjastosta on lainattavissa kannettava tietokone käytettäväksi kerhon alakerran aulassa.

Kirjastolle uutta ilmettä 19.10.2018