top of page

Raija Pitkänen 28.11.2018

 

 

Suomi-Kerhossa asiat hyvällä mallilla

 

Kerhossa vuosi tuntuu kuluvan nopeasti, toimintaahan on ehtinyt olla vasta nelisen kuukautta. Kohta kuitenkin kokoonnumme taas päättämään ensi vuoden toimintalinjoista, taloudesta ja siitä, ketkä johtavat kerhoa.

 

Viime maanantaina oli kerhosalissa puheenjohtaja- ja hallitusehdokkaiden esittely- ja kyselytunti, jota oli tullut seuraamaan salillinen jäseniä. Samalla kuultiin pj:n katsaus kerhon tilasta nyt.

 

Kerhossa asiat ovat pääosin hyvällä mallilla. Toiminnassa on keveää ja iloista meininkiä.

 

Kuluvan kauden aikana on moni asia kohentunut. Tiedotus on ajankohtaistunut, kerhon verkkosivuja kehutaan selkeiksi ja siellä on monipuolisesti tietoa toiminnasta. Lisäksi on julkaistu paperilehtistä, jossa on toimintakalenterin lisäksi kiinnostavia juttuja, kuten talkoolaisten haastatteluja. Lisäksi on ollut hallituksen tiedotustilaisuuksia.

 

Keittiö sai lisää käyttövaroja kuluihin, toisin sanoen laadukkaampiin raaka-aineisiin ja lounastarjonta koheni olennaisesti ja suosio sen mukana. Niinikään iltaohjelmat ovat monipuolistuneet ja jo kevätkaudella saatiin nauttia niin tanssi- kuin karaokekilpailuista, Kainuu-teemaillasta, muutaman trubaduurin lauluista, paikallisen Josén soitosta ja lauluista, yhteislaulusta, ja tietysti tanssista. Sama tahti on jatkunut nyt syksyllä. Illat ovat olleet suosittuja ja tupa useimmiten täynnä.

 

Kerhon taloudessa on tänä vuonna noudatettu niukkaslinjaa, kun edellisenä vuonna ei pihistelty. Varoja on käytetty vain pakollisiin menoihin. Niiden lisäksi on jouduttu hankkimaan uusia koneita ja kalusteita, kun vanhat eivät enää toimineet. Uusimaan on jouduttu ilmastointikone, keittiön liedet ja pakastin, sähkömittari, kirjaston kalustus, toimiston koneita. Näistä kuluista huolimatta talous on jo nyt plussalla, vaikka runsas kuukausi on tätä vuotta vielä jäljellä. Kerhon tarkoitus ei ole säästöjen lisääminen, mutta pieni vararahasto on hyvä olla olemassa.

 

Talous- ja toimistoasioita on palkattu vakituisesti hoitamaan Merja Häkkinen, joka on usean vuoden ajan toiminut kerhossa tulkkina ja kielenopettajana ja käytännössä hoitanut asioinnin paikallisten kanssa.

 

Tästä on hyvä uuden hallituksen jatkaa. Hallituksesta erovuoroisia on kolme (Berg, Bentkover ja Puuska) ja varajäsenten toimikausihan on vain vuosi. Siten vapaita paikkoja on kuusi. Jo maanantain esittelytunnilla ehdokkaina esittäytyivät (aakkosjärjestyksessä) Fred Bentkover, Eero Jääskeläinen, Leo Lyytikkä, Paavo Pate Pellikka, Heli Pirttimäki, Pertti Saarinen. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua vielä kokouksessakin. Kuten myös puheenjohtajaehdokkaaksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että olen ainut ehdokas. Mutta saas nähdä.

 

Toiveeni on, että kerhossa voitaisiin jatkaa nykyisellä tyylillä avoimuuden ja yhteistyön merkeissä, asialliset hommat hoitaen ja muuten elämästä ja yhdessäolosta iloiten ja nauttien.

 

Tavataan kokouksessa maanantaina 3.12.

 

Raija Pitkänen

puheenjohtaja

bottom of page