top of page

Ilmaiseksi ja puoli-ilmaiseksi

 

Las Palmasin kaupunkibussien hinnat 1.1.2023 alkaen

 

Tammi-helmikuun 2023 aikana Las Palmasin keltaisten paikallisbussien (Guaguas Municipales) käyttö on ilmaista kaikilla yhtiön matkakorteilla.

 

Yleisin käytössä oleva kortti on keltainen "Bono guagua sin contacto" eli "Bonoguagua" eli "Bono10", siis se 10 matkan keltainen kortti jota on vuoden 2022 loppupuolella voinut käyttää 50 prosentin alennuksella jolloin hintaa yhdelle bussimatkalle on tullut 42 senttiä. Kortin suosio perustuu siihen että sen voi ostaa ja ladata sadoissa pisteissä ympäri kaupunkia eikä se ole henkilökohtainen. Lisäksi sen ostaminen ei ole sidottu kaupungissa vakituisesti asumiseen tai sosiaalisiin yms. erityisehtoihin.

Tällä Bonoguagua-kortilla voit siis kulkea tammi-helmikuun 2023 ilmaiseksi, kunhan vilautat korttia lukulaitteelle ja kortissa on vähintään 50 senttiä saldoa.

 

Maaliskuun 2023 alusta alkaen tulee voimaan sama 50 prosentin alennus joka on ollut vuonna 2022, eli 42 senttiä per bussimatka.

Bonoguagua-kortin lisäksi on olemassa laaja joukko kortteja jotka ovat henkilökohtaisia, kuvalla varustettuja. Niiden käyttöoikeuden  saamisen ehtona on pysyvä asuminen kaupungissa ja erilaisten sosiaalisten kriteerien täyttyminen. Näillä korteilla voi matkustaa ilmaiseksi vielä tammi-ja helmikuun jälkeenkin, mutta edellytyksenä on silloin että matkoja kertynyt 15 kappaletta 30 päivän aikana. Jos näin ei ole, seuraava kuukausi onkin maksullinen.

Kuljettajalle käteisellä tai lähimaksukortilla maksettava kertamaksu on edelleen 1,40 euroa.

31.12.2022 Seppo Kiiliäinen

bottom of page