top of page

Työharjoittelija Janne Sairanen esittäytyy:


 

Hei,

olen Janne Sairanen 52-vuotias nuorimies Somerolta. Olen ensimmäiseltä ammatiltani pianonvirittäjä, ja niitä hommia tulikin tehtyä yli 20-vuotta. Vuonna 2015 sairastuin harvinaiseen selkäydininfarktiin. Syytä sairaudelleni ei koskaan löydetty. Kaikkien kokeiden ja testien mukaan minun piti olla terve mies. Paras diagnoosi tuli mielestäni sydäntäni tutkineelta kardiologilta, joka sanoi, että ”jotkut voittavat lotossa ja joillekin käy näin.” Sain opetella uudestaan kävelemään ja nyt se sujuu hyvin. Kun lähden ulos, otan lähes aina kävelysauvat mukaan.

Opiskelen uutta ammattia Salon seudun ammattiopistossa. Valmistun puolen vuoden päästä nuorten ja aikuisten ohjaajaksi. Aikuisopiskelu perustuu suurimmalta osin työharjoitteluun. Olenkin ehtinyt olla useassa työssäoppimispaikassa: Kehitysvammaisten työpajalla, tuetussa työtoiminnassa, ja maahanmuuttajien ammatillisessa kotoutumiskoulutuksessa. Suunnitelmissa on tehdä vielä työssäoppimista ainakin pakolaisten vastaanottokeskuksessa ja mahdollisesti Salon seudun ammattiopistossa, ammatillisen ohjaajan työharjoittelua.

Olen täällä Suomi-Kerholla työharjoittelussa tammikuun 2023 loppuun asti. Tulette näkemään minua kerholla toimistoaikana, retkillä, ja iltatapahtumissa. Monet teistä olen jo ehtinyt tavatakin. Työharjoitteluni Las Palmasissa mahdollistaa kansainvälinen Erasmus-opiskelijavaihto.

Tarkoitukseni on järjestää täällä Suomi-Kerholla ohjattua toimintaa ja olla myös apuna tutuissa aktiviteeteissa.

Annan myös ohjausta ja apua henkilökohtaisesti. Voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla tai puhelimella. Voit myös tulla juttelemaan, kun näet minut kerholla tai vaikka rannalla kävelemässä. Sovitaan aika ja paikka, missä apua tarvitset.

Voin auttaa älypuhelimen kanssa ja tietokoneasioissa. Voit pyytää minut, vaikka kävelykaveriksi, tai avuksi kauppareissulle. Kysyä aina kannattaa.

En tietenkään ole kaikkien alojen asiantuntija, mutta osaan ohjata sinut eteenpäin, jos ongelma ei minun avullani ratkea. Ota siis rohkeasti yhteyttä.

Harrastan musiikkia monessa muodossa. Kuuntelen paljon erilaista musiikkia, soitan vähän kitaraa, ja käyn konserteissa. Vaikka entinen ammattini olikin pianonvirittäjä, en soita pianoa, kuin ”omiksi tarpeiksi”. Lukeminen on myös tärkeää, varsinkin kotimainen kirjallisuus, romaneita ja dekkareita tulee ”ahmittua”.

Tätä kirjoittaessa on neljäs työharjoittelupäiväni ja jo nyt koen itseni onnekkaaksi, että olen päässyt tänne teidän avuksenne. Nähdään kerholla!

 

Aurinkoisin terveisin!

Janne Sairanen

+358 400 706 672

sairanja@outlook.com

Voit jättää soittopyynnön tekstiviestillä, tai sähköpostilla.

bottom of page