top of page

Itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2019

 

 

Vanhan vuosikymmenen viimeinen Isänmaamme juhla vietettiin komeasti Reina Isabelin juhlasalissa.

Juhlien isäntänä toimi varapuheenjohtaja Jeddy Anttila. Hän oli vieraita vastaanottamassa kera viehättävän Sinikka-vaimonsa kanssa. Jokainen juhlavieras sai käteensä ohjelman ja kuohuviinilasin. Juhlajuomat oli rahoittanut kerhon sponsorijoukko.

 

Kun juhlakansa oli löytänyt paikkansa, viritti Torvi-Olli kiiltävän instrumenttinsä. Seisten lauloimme kaikki yhdessä Lippulaulun ja samaan aikaan Lipputervehdys saapui Leo Lyytikän luotsaamana ja Pia ja Pertti Hakasen toimiessa airueina. Kolmikolla on monivuotinen kokemus tästä arvotehtävästä.

PC060194_edited.jpg

Liisa Varho

PC060199.JPG

Hanna Hokkanen

Aina osaava ja kaunisääninen Liisa Varho toivotti juhlakansan tervetulleeksi. Samalla nostimme maljan isänmaalle.  Tämän jälkeen Valtiovallan tervehdyksen välitti meille konsulipalveluvirkailija Hanna Hokkanen.  Sitten kerhon kuoro kajautti ilmoille Finlandian ja Suomen laulun. Kuoroa säesti kanttorimme Heikki Orama ja johti Altti Makkonen.

unnamed2.jpg

Hienon juhlapuheen esitti Jeddy Anttila komealla ja kuuluvalla äänellä. Siitä saimme taas ajattelemisen aihetta, kuinka onnellinen kansa suomalaiset ovatkaan.

Hurmaava talvipappimme Helena Kuja-Kanto lausui heleällä äänellänsä kauniin runosikermän.

 

Tämän jälkeen estradin täytti taas Suomi-Kerhon kuoro.  Ensin vuorossa oli Sininen ja valkoinen. Tämän jälkeen aina silmäkulmia kostututtava Veteraanin iltahuuto. Tässä kuoro taustoitti komeäänistä bassoa, director cantus Heikki Oramaa, joka lauloi soolo-osuuden. Koko komeuden hienona säestäjänä toimi Osmo Palonen. Tämä laulu nostattaa aina tunteita ja tällä kertaa myös ihmisiä ylös tuoleistaan.

PC060204.JPG

Jeddy Anttila

PC060208.JPG

Heikki Orama ja Osmo Palonen

Liisa Varho lausui päätössanat ja yleisön reaktioista päätellen juhlat onnistuivat komeasti.

Kerholla oli myöhemmin illalla mahdollista ihastella televisiosta Linnan pirskeitä. Meidän oma keittiömme tarjoili tyylikkään herkkulautasen ja Seidi baaristansa kerhon piikkiin kuohuvaa.

PC060217.JPG

Keittiössä Ritva, Ilona, Anita ja Halla.

Kyllä on hienoa olla suomalainen Kanariallakin.

Teksti: Aikku Myöhänen

Kuvat: Leo Lyytikkä

bottom of page