top of page

Gran Canarian filharmoninen orkesteri

 

Orquesta Filharmónica de Gran Canaria

 

 

 

Vuonna 1845 muodostettiin  Orquesta Filharmónica de Gran Canaria -nimeä käyttävä orkesteri ja saarella on siitä lähtien ollut keskeytyksettä orkesteritoimintaa. Varsinaisesti orkesterin perusti vuonna 1980 saaren hallinto (Cabildo de Gran Canaria).

 

Siitä lähtien saarella on ollut pysyvää orkesteritoimintaa sinfonisin ja oopperallisin esiintymisin, joka laadun kohottua on saavuttanut arvovaltaisen aseman espanjalaisessa taide- ja musiikkimaailmassa.

 

Syyskuusta 2017 alkaen orkesterin pääkapellimestarina ja taiteellisena johtajana on toiminut Karel Mark Chichon, jonka toimiaikana orkesterissa on näkynyt selvä innostunut musiikillinen monipuolistuminen. Orkesterilla on myös vaikuttavaa opetustoimintaa, nuoriso-orkesteri ja kuoro.

 

Orkesteri järjestää tilaisuuksia myös saaren muissa konserttisaleissa, mutta sen varsinainen toimipaikka on Auditorio Alfredo Kraus, musiikkitalo Las Canterasin eteläpäässä.

 

Auditorio Alfredo Kraus

 

Auditorio Alfredo Kraus on vuosina 1993-1997 rakennettu Óscar Tusquets nimisen arkkitehdin suunnittelema konsertti- ja kongressikeskus. Sen pääsali (Sala Sinfonica) on akustiikaltaan yksi maailman ehdottomasti parhaista.

 

Gran Canarian filharmonisen orkesterin tilauskonserttien (n. 20 kpl/vuosi) lisäksi Auditoriossa järjestetään lukuisia muita musiikin eri alojen konsertteja, kuten Kanarian musiikin festivaali, näyttelyitä ja kongresseja ja esim. elokuvafestivaalit vuosittain.

Osmo Kylkilahti 14.1.2018

bottom of page