top of page

Aikku Myöhänen 15.11.2019:

Kostea eväsretki

Perjantaina 15.11. aamuvarhaisella kerholla oli jännittynyttä kuhinaa. Talkooväki oli täyttänyt eri täytteillä sämpylöitä ja pakannut koreihin makkaroita mausteinen ja jälkiruaksi hedelmiä. Viinipänikät iskivät kutsuvasti silmää ja pelivälineet oli vankasti pakattu laatikoihin odottamaan kisailijoita.

Aulikki hyppäsi toiseen bussiin emännöimään ja minä sain kunnian istua etupenkille toiseen bussiin.  Olikin nimismiehen kiharaa matkata kohti Moyaa, ja sielläpäin odottavaa retkipaikka El Brezal de Santa Cristinaa.  Retken järjestelykomitea oli aiemmin todennut paikan kauneuden ja viihtyvyyden. Mutta. Taivas armahti kuivaa Kanariaa ja lasketteli urut auki sadepisaroitaan. Toiveikkaana tavarat purettiin taivasalle.

sade1.jpg
sade2.jpg

Tovin siinä pidimme sadetta, mutta tuumasimme etteivät petanguekuulat taida tykätä isoista vesilammikoista. Niinpä lastasimme tavarat busseihin takaisin ja tiesimme, että kyllä eväät maistuvat kerhollakin.

Siis sinnepä kurvasimme.  Pate viritteli sutjakasti makkarat kerhon grillivastusten alle, ja aina ihanat ja iloiset tyttömme köökistä tarjoilivat ne meille kera sämpylöiden. Seidi ja Immu saivat vauhdilla viinitonkat auki baarissaan ja taisinpa nähdä jonkun mukissa tilkkasen mehuakin.

kuva2.jpg
kuva3.JPG

Esko näppäränä poikana sai kolikonheittokisat välittömästi käyntiin. 109 euroa lenteli kohti pullomerta.  Tarkimmin kolikkoa käsittelivät Pertsa H.  ja Kristine. Pertsa oli niin janoinen, että nappasi Kossun ja Hunajarommin. Hanakasti kyllä Kristine tarttui omaan Veterano-pulloonsa. 

kuva1.jpg

Kahviossa meille kiehautettiin sumpit ja samalla Eini piti tietovisan.  40 pistettä kalastivat Majlen ja Fred.  Kolmossijoja oli niin paljon, että sille arvottiin voittajaksi Lauri.

Jeddy oli vaivihkaa lämmittänyt kerhon saunan, ja lauteille oli kömpinyt 4 daamia ja 4 urosta. Jeddy väitti että eri aikaan, mutta en ollut sitä todistamassa.

  

Fred tekniset aivot ja näppärät kädet omaavana järjesti vielä 25 hengelle ikimuistoisen TV- katselun. He todistivat Suomen jalkapallojoukkueen historiallisen menon EM kisoihin.

Lyytikän Leksa oli tehnyt ison ja hienon työn saadessaan koko paletin kasaan, mutta ei hänkään mahtanut luonnonvoimille mitään. Luonnonvoimat aina sanovat viimeisen sanan 

Vaikka suunnitelmat muuttuivat, ei se tahtia haitannut.  Nyt odotellaan lauantain pikkujouluja. Nekin saattavat olla kosteat. Tosin päinvastoin kuin Eväsretkellä.

Teksti ja ulkokuvat: Aikku Myöhänen

Kuvat kerholta: Leo Lyytikkä

bottom of page