top of page

Aikku Myöhänen 26.11.2021

Eväsretki Playa de Vargasiin

Marraskuun 19. päivänä iloisesti puliseva joukkomme kokoontui Farraylle odottamaan kuljetusta Eväsretkelle. Pysäkin tienoo oli täynnä ruokaa, juomia, pelitarvikkeita ja soittopelejä. Ahkera talkooväki kyökin ja huollon puolella oli taas urakoinut valtavasti. Retkikunnan johtaja oli Leo Lyytikkä , jonka leveillä hartioilla oli päävastuu retkestä.

 

Bussimme tuli vain viitisen minuuttia myöhässä aukiolle. Ihmiset ja tavarat kyytiin ja nokka kohti Playa de Vargasia. Pääbussiemo Aulikki lausui viisaita sanoja lähitienoista ja tulevasta tapahtumasta. Apuemo Aikku lausua luikautti runonsa kaikille upeille uroksille Miestenpäivän kunniaksi. Kyllä nainen ilman miestä on kuin kala ilman polkupyörää. Ei me Donnat kyllä ilman heitä pärjättäisi.

Perille saavuttuamme roudasimme tavarat pelipaikoille ja grillin lähettyville.

Alkoi kova tohina kisaisännille ja emännille. Pia ja Pertsa Hakonen upeissa kokinasuissansa alkoivat kilistellä grillihaarukoita. Pelit oikeille paikoille ja vielä kilpailijatkin oli saatava löytämään tiensä niihin.

Työläisnuoriso.JPG

Työläisnuoriso valmistautuu

Grillimestarit.JPG

Kyllä grillimestarit tietävät mitä kansa tahtoo

Kilpailut lähtivätkin nopeasti käyntiin. Mölkkykisan pääemo oli Tupsu Partanen apureineen, petankkia johtivat Sinikka ja Jeddy, tikkakisaa Eki Häikiö  ja Risto Viita, kolikonheitossa itse oikeutetusti veteraani Esko Puuska, putissa Pertti Saarinen ja Taisto Lindstén ja Tietovisaa veti Eini Tolvanen.


Kova oli vauhti joka saralla. Petankissa kuuli parhaat selitykset. Miten se nyt tonne meni. Lipsahti käsistä. Osui kiveen. Ennen on mennyt paljon paremmin. Niin minullakin. En päässyt edes loppukisaan, vaikka olenkin tämän kesän hopeamitalisti Eiran Vesan kisassa.

Yhdessä.JPG

Yhdessä puita nurin.

No voi.JPG

No voi per... Miten se nyt tonne. Iso kivi taas hidasti.

Puoliltapäivin kutkuttava makkarantuoksu houkutti kisailijat grillin imuun. Tarjolla oli makkaroita ja kinkku tai juustosämpylöitä kera punaisen tai vaaleamman juoman. Jälkiruoaksi hedelmiä. Tankkauksen jälkeen kisat jatkuivat.


Ruposen Jarkko kera aputyttönsä musisoi soittopeleillä  yhteislaulun innoittamana.

PB191000.JPG
PB191002.JPG

Alueella oli tosi viehko ravintola, jonne monet meistä suunnistivat kahvinjanoisina.
Ihan kaikkea en nähnyt tai en muista,  mitä kisoissa tapahtui. Taisin lymyillä liian kauan siellä kahvipuolella. Sinne kyllä tuli aika paljon lajitovereita,  koska taivaalta alkoi tipahdella vesipisaroita niskaan. 

 I'm singing In the rain .jpg

I'm singing In the rain 

Kuva: Halla Kuuluvainen

Esko suorittikin sitten palkinnonjaot ravintolan säänkestävän katon alla.

 

Tietovisa Ritva Koutu-Koskinen


Tikkakisa Eero Jääskeläinen

 
Mölkky Leo Lyytikkä


Kolikonheitto Taisto Lindstén

 
Puttigolf  Pertsa Hakonen


Petankki Ritva Marttila

Eikä me olla veljeksiä, vaikka me ollaan kahden sadetta pitämässä.jpg

Eikä me olla veljeksiä, vaikka me ollaan kahden sadetta pitämässä

Kuva: Halla Kuuluvainen

Molemmille jaloille.JPG

Molemmille jaloille!

Mutta kyllä me kaikki ollaan voittajia. Selvisimme hienosti yhtenä joukkona takaisin lähtöpisteeseen ja ilman näkyviä kolhuja. Kiitos huoltojoukoille, järjestäjille ja suurelle yleisölle.

Teksti: Aikku Myöhänen

Kuvat: Leo Lyytikkä

bottom of page