top of page

Jeddy Anttila 29.3.2018:

Rantaboulen kevätkausi 2018 päättyi

Kaikki loppuu aikanaan. Viimeinen rantaboule pelattiin viikko sitten. Eilen pidettiin vähemmän juhlallinen palkintojen jako.

 

Viimeinen kilpailu noudatti aika hyvin koko kauden mallia. Miesten voittaja Svein, toiseksi Jeddy ja kolmanneksi Rolf. Mainittakoon, että Jeddy (minä) olin yhden kuulan päässä huippu-ihanne tulosta 15 pistettä kun Tony viimeisellä kuulalla siirsi mun 2 lähinnä ollutta kuulaa ties minne. Onneksi Tony kanarialaisena ei ymmärrä paljonkaan suomalaista kiroilua joten säilyimme ystävinä. Naiset voitti Inga-Lill, toisena Elvi ja kolmas taisi olla Gunhild.

 

Koko kauden voitti miehistä Svein 396,5 pistettä, toisena kuten viime vuonnakin Jeddy 332,5 p. ja kolmantena kuten viime vuonnakin Rolf 291 p. Naisten puolella johto vaihtui. Kultaa Inga-Lill 328 p.,toisena edellisen kauden voittaja Elvi 302 p. ja pronsilla Eva 283,5 p. Palkinnot jaettiin myös champion voittajille ja kiertopalkinnot molempien sarjojen voittajille.

Rantaboule jatkuu jälleen lokakuun puolen välin tienoilla.

Kuvassa  vasemmalta Rolfin vaimo Eeva, meidän Elvi ja Inga-Lill,naisten voittaja, sitten Svein, miesten voittaja, sekä Jeddy ja Rolf.

Petankkia 3.1.2018

3.1.2018 pidettiin Kerhon uuden hallituksen kokous. Siinä minutkin valittiin jatkamaan petankin (boule) ja golfin vetäjänä ja vpj:ksi. Mukavassa ilmapiirissä pidetty kokous venyi, joten jouduin  hieman livistämään ennen kokouksen loppumista. No ehdin juuri ja juuri rantabouleen ennen entistä Ankkuria ja saavuin toiseksi viimeisenä paikalle. Olikin mukava tavata tuttuja parin viikon sairausjakson jälkeen.

Peli alkoi mukavasti ja jatkuikin niin  hyvin, että saavutin mainion 38 pisteen määrän. 38 pistettä on niin hyvä pistemäärä, että "ammattilainen" Svein on sen kerran syksyn alussa saavuttanut, mutta kukaan ei siis parempaa! Jostain syystä paikalla ollut ruotsalaismies tunki minulle väkisin punaviinipullon käteen. Pullo on Campo Viejo Crianza 2014 Riojan alueelta. Enpä ole ole vielä maistanut. Pelin jälkeen heitettiin Championia, josta oli myös punaviinipullo Pata Negra Gran Reserva 2008 palkintona. Herrasmiehenä en edes tosissani yrittänyt voittaa  naisten Championia Inga-Lill:ia, mutta niin vain vahingossa kävi, että saatiin Ellun kassissa kantaa kahta pulloa kotiinpäin.

Eikä siinä vielä kaikki.  Ellu voitti naisten pelin.  Lisäksi ilma oli upea.  Myöskin lähistön lepotuoleissa lepäilevä turistijoukko oli katsomisen arvoista.

 

Jeddy

Venepetankkia 31.12.2017

Parin viikon flunssajakson jälkeen jaksoin viimein sunnuntaina vuoden viimeisenä päivänä lähteä taas rautapalloa heittelemään. 

 

Meitä oli 4 herraa klo 12.00 veneiden välissä. Sovimme, että pelataan kerran 21 saakka. Lähin kuula 3 p. toinen 2 p. ja kolmas 1 p.

Minulla oli alkuun huonoa tuuria: vaikka heitin kohtuullisesti niin muut pelurit joko siirsivät minun kuulaani tai sitten osuivat kumiseen "snadiin", joka valmistusaineestaan johtuen oli kova pomppimaan.

Tällä huonolla tuurilla peli johtavan Runen suhteen oli asettunut siihen, että olin aina 3-4 pistettä jäljessä. Loppua kohden sisuuntuneena olimme kuitenkin aivan lopulla tilanteessa minä 20, Rune 19. Minä heitin snadin ja pitkälle. Eka heittoni asettui noin 20 sentin päähän eli hyvähkö. Sitten Rune 10 sentin päähän eli pisteet yhden kuulan jälkeen Rune 22 ja minä joka siis olin toisena myös 22 pistettä. Molemmilla kuula jäljellä. En uskaltanut edes yrittää snadia, koska jos siihen osuu voi se pompata miten vain. Yritin siis toistakin kuulaa noin 20 sentin päähän ja onnistuin.

 

Runen vuoro. Jos hän onnistuisi ohittamaan jomman kumman kuulani niin voitto hänelle. Niin vain kävi, että Runen toinen kuula oli 1 sentin kauempana kuin minun huonompani. Peli päättyi siten mä 23 p  ja Rune 22 p. Eipä voi juuri tasaisemmaksi voi mennä.

Eipä ottanut Rune nokkiinsakaan vaan tuli illalla kerholle seuraamaan Pikku-Joutsenten taidetanssia.

Enpä olisi viitsinyt tästä kirjoitellakaan, mutta kun Kiiliäisen Seppo pysähtyi veneboulen katsomoon ja määräsi, että kirjoita sitten hyvä juttu.

 

Jeddy

Satunnainen sunnuntaikulkija 4.12.2017:

Rantahiekka-boulea Las Canterasissa 3.12.2017

Tavanomaisella sunnuntaikävelylläni osuin Las Canterasin päässä olevien veneiden tykö. Siellä veneiden ja kävelytien välissä heitettiin isoja kuulia. Kysyin, mitä siinä pelataan.

 

Kyseessä oli rantahiekka-boule, jota keskiviikkoisin kuulemma isommalla joukolla pelataan hotelli Cristinan edessä keskiviikkoisin klo 15.00. Heitetään ensin pikkuinen eli snadi ja yritetään sitten rautakuulilla osua mahdollisimman lähelle sitä. Lähin kuula saa 3 pojoa, seuraava 2 ja kolmas 1 pisteen. Tämä peli oli 21 pisteeseen. Pelaajia näkyi olevan kuusi jo ikääntynyttä herraa paljain jaloin. Peli oli kuulemma ratkaisuvaiheessa.

 

Pelitilanne olikin sitten seuraava: Rune-1 johti 19 pisteellä ja toisena oli Jeddy 18 pisteellä. Yksi kierros oli heitetty. Jeddy johti kentällä, siis 3 pistettä ja voitto. Mutta kakkosena oli Rune-1 eli 2 pistettä ja myös voitto. Toinen kierros alkoi ja Jeddy sijoitti toisen kuulansa snadin ja Rune-1:n kuulan väliin. Kertakaikkiaan upea suoritus. LG heittää ohi, Rune-2 ohi, Seve ohi ja vielä Rune-1 jännitystilanteessa kauas ohi. Jeddyllä siis ennen viimeistä heittoa 5 pistettä kentällä ja yhteensä 23 eli selkeä voitto. Glen heittää viimeisenä. Kuula osuu suoraan snadiin, joka pomppaa Rune-1:n kakkoskuulan viereen. Pisteet viimeisestä heitosta: Rune-1 3 p, Glen 2 p. ja Jeddy 1 p. Lopputulos Rune-1 22 pistettä, Jeddy 19 pistettä ja muut kaukana takana.

 

Juuri ennen kilpailun päättymistä tulee katsojapaikalle Rune ensimmäisen vaimo Kerstin, joka suorastaan hyppii riemusta voittajan selvittyä. Mainittakoon, että Rune-1 itse syytti suorituksistaan aamukonjakkia sekä kiitteli Glenin viimeistä heittoa eikä syyttä.

 

Näkyi siihen saapuvan Jeddynkin Sinikka-vaimo ja pari siirtyi kättelyiden jälkeen vaivihkaa uimaan. Näkyipä heille uintien päätyttyä juomat ja salaatit maistuvan Macarenassa.

Petankkikilpailut luonnon helmassa 17.11.2017

 

 

Jo tavanomaiset kisat järjestettiin hieman palmujen katveessa.  Kilpailijoita oli 16 kappaletta ja lisääkin olisi tullut.  Valitan mutta lyhyt ja hieman epämääräinen aika pitää osaanottajien määrän pienenä.  Kaikki heittivät 4 kertaa 2 kuulaa ja kahden heiton jälkeen vaihdettiin pelaajia.  Näistä perusheitoista karsiutui sitten loppukilpailujoukko 4 kappaletta. 

 

Pisteet 4 kierroksen jälkeen:

 

Jari 31

Pertsa 28

Pia ja Raimo 25

Raija 24

 

Loppukilpailuista muodostui äärimmäisen tasainen.  Kesken kilpailun oli Jarilla ja Pertsalla kuulat täsmälleen yhtä kaukana snadista, joten pisteet jouduttiin jakamaan.  Edes ylituomari ei saanut etäisyyksiin eroa.  Tämä johtikin sitten loppupisteissä kovin outoon tilanteeseen.  Voittaja Raimo 16 p. kaksi hopeaa Jari ja Pertsa 15,5 pistettä.  Kolmantena Pia 7 pistettä.  Tilanne oli nolo koska ensi palkinto oli 2 ruokalippua, mutta toinen palkinto oli yksi pullo Koskenkorvaa.  Minulle jäi tunne, että hopeamitalistit suorastaan tähtäsivät hopeasijaan, mutta olivat liian tasaisia.  Ylituomari vetäytyi sitten hieman tapahtumien keskipisteestä ja epäselväksi jäi miten hopea jaettiin.

 

Kenttä oli niin kivinen ja epätasainen, että kokeneetkaan pelaajat eivät pärjänneet normaalitasolla.

 

Anttilat

Petankkikausi 2016-2017 päättymässä

Petankkikausi lähenee loppuaan. Eniten kerholaisia pelasi kerhon syyskauden retkellä. Pelausalusta on siellä erityisen vaativa. Muistutetaan tässä vielä retkellä sijoittuneet:

Kulta: Keikka-Eikka
Hopea: Hule
Pronssi: Jari

Kovan maan petankkia pelataan sesongin aikana tiistaisin ja perjantaisin klo 10.00 bussien 1 ja 2 Puerton päätepysäkin vieressä (Plaza Manuel Becerra). Siellä pelataan sattumanvaraisilla 2 hengen joukkueilla arvotuilla kentillä. 2 peliä, jotka kestävät noin 12.00 saakka. Ostettavissa on voileipiä, kahvia ja muita juomia.  Kuuliakin tarjolla.  Ainakin tähä saakka on ollut ilmaista. Kerholta vakiopelaajia Elvi, Erkki, Simo, Sinikka ja Anttila. Parhaimmillaan noin 60 pelaajaa: ruotsalaisia, kanarioita, norjalaisia, saksalaisia, englantilaisia ja venekansaa. Melkein aina hyvä ilma ja mukavaa.

Hiekka-boulea pelataan hotelli Isabelin edessä hiekalla keskiviikkoisin klo 15.00. Mukana yleensä vain ruotsalaisia ja norjalaisia. "Virallinen" järjestäjä on Skandinaviska Klubben ja käytännössä asiaa hoitaa Svein vaimoineen.  Osanottomaksu on 4-5 € ja siihen sisältyy juoma ja snaksit. Pisteet lasketaan erityisen tarkasti ja kymmenen parhaan kierroksen perusteella julistetaan sesongin voittaja. Tottakai joka kierroksella palkitaan voittaja naisten ja miesten sarjoissa. Lisäksi vielä tarkin hiekkaympyrään heittäjä palkitaan viinipullolla sekä naiset että miehet.  

Usein istahdetaan lähikapakkaan jälkipeliä varten sekä laulamaan norjalainen skåål-laulu. Kerholaisista säännöllisesti ovat pelanneet Elvi, joka voitti koko kauden naisten sarjan ylivoimaisesti heti neitsytkaudellaan 325 pistettä. Lisäksi hän keräsi eniten viinipulloja myöskin miehiin verrattuna eli 6 kpl.

Miesten puolella edellisen kauden voittaja putosi kakkossijalle 347 pisteellä. Ykkössijan ja kaiken muunkin voitti numero 1 eli Svein ylivoimaisilla 389 pisteellä. Kolmanneksi sijoittui Rolf 5 pistettä Anttilalle hävinneenä. Viime vuonna ero oli vain 2 pistettä. Svein oli kauden Champion joka myös sai kiertopalkinnon haltuunsa. Muita pelaajia olivat satunnaisesti Eeki ja Sinikka, joka kyllä voittikin pelaamassa vieraillessaan. Myös Seppo/Mikko keräsi pisteitä sekä venekansa Auli ja Reijo.

Näiden kolmen tapahtuman lisäksi nähtiin usein Puntillan veneiden välissä rautakuulien lentoa, joskus jopa trottoaarille saakka.  Tätä tapahtui onneksi vain sunnuntaisin.

 

Seuraavassa kuvassa vasemmalta alkaen:  Rolf, miesten pronssi; Anttila, miesten hopea; Elvi, naisten kulta ja Champion (siis viinien voittaja) ja Svein jäsen no. 2402, miesten kulta, kiertopalkinto, Champion.

​​

Seppo Anttila 31.3.2017

bottom of page