top of page

Biljardia

Ysipallon mestarit 2018

Biljardin ysipallon mestarit ratkaistiin 3.2.2018. Kisaan osallistui 20 pelaajaa. Vaikka ysipallo on hyvinkin arvaamaton peli, taas kävi niin, että kerhon puoliammattilaiset pelaajat jakoivat pokaalipaikat: 1) Markku Korkiakangas, 2) Juha Korhonen (vas.) ja 3) Esko Puuska (oik.). Yleisöä oli biljardisalissa jännittämässä ja katsomassa loistavia suorituksia enemmän kuin tilat antoivat periksi.

Kuva ja teksti: Esko Berg

Kasipallon mestarit 2018

Suomi-Kerhon 8 –pallon 2018 mestaruusturnauksen finaali pelattiin 16.1.2018. Kisaan oli ilmoittautunut 14 osallistujaa. Moni kisaan osallistunut oli pelitaidoiltaan kehittynyt merkittävästi, mutta vanhat mestarit rimaa hipoen raivasivat tiensä finaaliin. Voittajien osalta sijoitukset aikaisempiin peleihin vaihtelivat.

Kasipallon 2018 mestari on nyt (kesk.) Mauno Pitkänen, kuvassa onnittelee toiseksi sijoittunut Esko Puuska, kolmanneksi sijoittui 9 –pallon mestari Markku Korkiakangas. Pokaalit voittajille jaetaan 20.1. lauantain tanssi-iltana kerholla.

Kuva ja teksti Esko Berg

Kinkkukisa 2017

Joulukinkkubiljardin finaali pelattiin 9.12.2017. Voittajien on helppo hymyillä. Keskellä biljardimestari Markku Korkiakangas, vas. kakkonen Mauno Pitkänen ja kolmannen kinkunpalan sai Kalevi Ahokas. Kinkkukisaan osallistui yhteensä 18 pelaajaa. Kisa pelattiin 9 -pallona. Ysipallossa huonompikin pelaaja voi hyvällä tuurilla päästä vaikka finaalipeleihin saakka, mutta toisin taaskin kävi. Puoliammattilaiset raivasivat tiensä finaaliin.

Palkintojen eli joulukinkkujen jako suoritettiin 16.12.2017 kerhon lauantaitanssien yhteydessä. Palkinnot jakoi biljardivastaava Juha Korhonen (vas) ja biljardin ”mustanvyön” omistaja viihdevastaava Esko Puuska, mikrofoni kädessä.

Kuvat ja tekstit: Esko Berg

Kuudes ja viimeinen kierros meni seuraavasti:

 

Mauno x - Pertsa x  3 - 1

Kalevi x - Markku  1 - 3

 

Loppuottelu:  

Saavuin pelihalliin kun Maunon ja Markun peli oli 2 - 2.  Viimeisen pelin lopulla nähtiin Markulta aivan huikaisevia lyöntejä, joissa yhdistyi taito ja tuuri.

 

Tulos:  Mauno - Markku 2 - 3

 

Markku siis kinkkukisan voittaja puhtaalla pelillä.

Jeddy

7.12.2017

9-pallon tilanne

 

Neljäs kierros

 

Kalevi - Juha 3 - 0

Jeddy - Mauno 2 - 3

Simo - Pertsa 1 - 3

Henkka - Markku 0 - 3

Esko P. - vapaa

 

Viides kierros

 

Pertsa - Kalevi 1 - 3

Esko P. - Mauno 0 - 3

Markku - vapaa

 

 

Kuudennen kierroksen pelit pelataan 9.12. lauantai-iltamien aikana.  On harkittu kuudennen kierroksen katsojalippujen hinnaksi 5 € ja loppuottelun hinnaksi 10 €..  Näistä ei ole kuitenkaan vielä tehty sitovaa päätöstä.  Kuitenkin suositellaan että varaisitte paikanne ajoissa juomineen, jotta vältetään turhanaikainen juokseminen pelaajien ohi ja takaisin.

 

Kuudes kierros

 

Mauno x - Pertsa x

Kalevi x - Markku puhtaalla

x = hävitty peli

 

Mainittakoon tässä yhteydessä, että

9.12.  lauantai-iltamien musiikista huolehtii

duo:  Jeddy ja Vesa

28.11.2017

 

Värikkäiden ja jännittävienkin vaiheiden jälkeen päästiin tiistaina 28.11. karaoken tahdittamana arpomaan kinkkuBiljardin kolmas kierros :

 

Juha - Esko P

Erkki - Mauno

Henkka/Reksa - Eikka

Pertsa - Esko B

Jeddy - Simo

Timo - Markku K.

Reijo - Kalevi

26.11.2017

 

Kinkusta kilpaillaan herran vuonna 2017 9-pallossa.  Paras viidestä periaatteella eli 3 voitettua peliä riittää.  Arvonnat suoritettiin äskettäin.  Biljardiahan pelataan alakerrassa maanantaina, tiistaina, keskiviikkona ja lauantaina. 

 

Ykkös- ja kakkoskierrosten arvotut parit:

 

Ykköskierros 

Erkki - Reksa

Simo - Jari   mainittakoon, että Simo oli edellisen 9-pallon kisan voittaja

Reijo - Anttila

Kalevi - Markku H.

Matti - Mauno

Henkka - Juha

Esko P. - Pertsa

Esko B. - Timo

Laine K. - vapaa

 

Kakkoskierros

 

Laina K. - Mauno

Timo - Jari

Juha - Erkki

Simo - Markku

Esko P. -Matti

Anttila - Kalevi

Reksa - Henkka

Reijo - Pertsa

Esko B. - vapaa

Simo Sundqvist on Suomi-Kerhon 9-pallon mestari 2017

Biljardin 9-pallon finaali pelattiin 28.02.2017. Kisaan osallistui yhteensä 18 pelaajaa. Palkinnot jaettiin lauantain tanssi-iltana 04.03.2017.

Voittajat ovat kuvassa pokaalit kädessä. Keskellä on voittaja Simo Sundqvist, vasemmalla kakkonen Seppo Anttila ja oikealla kolmanneksi tullut Mauno Pitkänen. Palkinnot jakoivat biljardivastaavat vas. Esko Puuska ja oik. Eino (Eikka) Pesonen.

9-pallo on siinä mielessä mielenkiintoinen ja yllätyksellinen peli, että siinä voi hyvällä tuurilla huonokin pelaaja päästä pitkälle ja mestaripelaaja pudota kisasta jo alkumetreillä. Näin kävi moninkertaiselle mestaripelaajalle Esko Puuskalle, joka putosi kisasta ensimmäisenä.

 

8-pallon mestari Mauno ja 9-pallon mestari Simo pelasivat kisan jälkeen kahdesta voitosta poikki molempia pelejä. Mestaruus jäi tältä osin ratkaisematta. Pelit päättyivät 1 -1. Molemmat voittivat oman pelinsä, joissa olivat mestaruuden saavuttaneet.

 

Palkintojen jaon jälkeen pelattiin pikakierros 9-palloa, jossa Eikka oli mahdottomassa iskussa voittaen kaikki vastustajat.

 

Teksti ja kuva Esko Berg

bottom of page