top of page

Satunnainen sunnuntaikulkija 4.12.2017:

Rantahiekka-boulea Las Canterasissa 3.12.2017

Tavanomaisella sunnuntaikävelylläni osuin Las Canterasin päässä olevien veneiden tykö. Siellä veneiden ja kävelytien välissä heitettiin isoja kuulia. Kysyin, mitä siinä pelataan.

 

Kyseessä oli rantahiekka-boule, jota keskiviikkoisin kuulemma isommalla joukolla pelataan hotelli Cristinan edessä keskiviikkoisin klo 15.00. Heitetään ensin pikkuinen eli snadi ja yritetään sitten rautakuulilla osua mahdollisimman lähelle sitä. Lähin kuula saa 3 pojoa, seuraava 2 ja kolmas 1 pisteen. Tämä peli oli 21 pisteeseen. Pelaajia näkyi olevan kuusi jo ikääntynyttä herraa paljain jaloin. Peli oli kuulemma ratkaisuvaiheessa.

 

Pelitilanne olikin sitten seuraava: Rune-1 johti 19 pisteellä ja toisena oli Jeddy 18 pisteellä. Yksi kierros oli heitetty. Jeddy johti kentällä, siis 3 pistettä ja voitto. Mutta kakkosena oli Rune-1 eli 2 pistettä ja myös voitto. Toinen kierros alkoi ja Jeddy sijoitti toisen kuulansa snadin ja Rune-1:n kuulan väliin. Kertakaikkiaan upea suoritus. LG heittää ohi, Rune-2 ohi, Seve ohi ja vielä Rune-1 jännitystilanteessa kauas ohi. Jeddyllä siis ennen viimeistä heittoa 5 pistettä kentällä ja yhteensä 23 eli selkeä voitto. Glen heittää viimeisenä. Kuula osuu suoraan snadiin, joka pomppaa Rune-1:n kakkoskuulan viereen. Pisteet viimeisestä heitosta: Rune-1 3 p, Glen 2 p. ja Jeddy 1 p. Lopputulos Rune-1 22 pistettä, Jeddy 19 pistettä ja muut kaukana takana.

 

Juuri ennen kilpailun päättymistä tulee katsojapaikalle Rune ensimmäisen vaimo Kerstin, joka suorastaan hyppii riemusta voittajan selvittyä. Mainittakoon, että Rune-1 itse syytti suorituksistaan aamukonjakkia sekä kiitteli Glenin viimeistä heittoa eikä syyttä.

 

Näkyi siihen saapuvan Jeddynkin Sinikka-vaimo ja pari siirtyi kättelyiden jälkeen vaivihkaa uimaan. Näkyipä heille uintien päätyttyä juomat ja salaatit maistuvan Macarenassa.

bottom of page