top of page

Petankkikausi 2016-2017 päättymässä

Petankkikausi lähenee loppuaan. Eniten kerholaisia pelasi kerhon syyskauden retkellä. Pelausalusta on siellä erityisen vaativa. Muistutetaan tässä vielä retkellä sijoittuneet:

Kulta: Keikka-Eikka
Hopea: Hule
Pronssi: Jari

Kovan maan petankkia pelataan sesongin aikana tiistaisin ja perjantaisin klo 10.00 bussien 1 ja 2 Puerton päätepysäkin vieressä (Plaza Manuel Becerra). Siellä pelataan sattumanvaraisilla 2 hengen joukkueilla arvotuilla kentillä. 2 peliä, jotka kestävät noin 12.00 saakka. Ostettavissa on voileipiä, kahvia ja muita juomia.  Kuuliakin tarjolla.  Ainakin tähä saakka on ollut ilmaista. Kerholta vakiopelaajia Elvi, Erkki, Simo, Sinikka ja Anttila. Parhaimmillaan noin 60 pelaajaa: ruotsalaisia, kanarioita, norjalaisia, saksalaisia, englantilaisia ja venekansaa. Melkein aina hyvä ilma ja mukavaa.

Hiekka-boulea pelataan hotelli Isabelin edessä hiekalla keskiviikkoisin klo 15.00. Mukana yleensä vain ruotsalaisia ja norjalaisia. "Virallinen" järjestäjä on Skandinaviska Klubben ja käytännössä asiaa hoitaa Svein vaimoineen.  Osanottomaksu on 4-5 € ja siihen sisältyy juoma ja snaksit. Pisteet lasketaan erityisen tarkasti ja kymmenen parhaan kierroksen perusteella julistetaan sesongin voittaja. Tottakai joka kierroksella palkitaan voittaja naisten ja miesten sarjoissa. Lisäksi vielä tarkin hiekkaympyrään heittäjä palkitaan viinipullolla sekä naiset että miehet.  

Usein istahdetaan lähikapakkaan jälkipeliä varten sekä laulamaan norjalainen skåål-laulu. Kerholaisista säännöllisesti ovat pelanneet Elvi, joka voitti koko kauden naisten sarjan ylivoimaisesti heti neitsytkaudellaan 325 pistettä. Lisäksi hän keräsi eniten viinipulloja myöskin miehiin verrattuna eli 6 kpl.

Miesten puolella edellisen kauden voittaja putosi kakkossijalle 347 pisteellä. Ykkössijan ja kaiken muunkin voitti numero 1 eli Svein ylivoimaisilla 389 pisteellä. Kolmanneksi sijoittui Rolf 5 pistettä Anttilalle hävinneenä. Viime vuonna ero oli vain 2 pistettä. Svein oli kauden Champion joka myös sai kiertopalkinnon haltuunsa. Muita pelaajia olivat satunnaisesti Eeki ja Sinikka, joka kyllä voittikin pelaamassa vieraillessaan. Myös Seppo/Mikko keräsi pisteitä sekä venekansa Auli ja Reijo.

Näiden kolmen tapahtuman lisäksi nähtiin usein Puntillan veneiden välissä rautakuulien lentoa, joskus jopa trottoaarille saakka.  Tätä tapahtui onneksi vain sunnuntaisin.

 

Seuraavassa kuvassa vasemmalta alkaen:  Rolf, miesten pronssi; Anttila, miesten hopea; Elvi, naisten kulta ja Champion (siis viinien voittaja) ja Svein jäsen no. 2402, miesten kulta, kiertopalkinto, Champion.

​​

Seppo Anttila 31.3.2017

bottom of page