top of page

Seppo Anttila 28.12.2017

Casa Palacio Cabildon aamiaistapaaminen 16.12.2017

Saimme vaimoni kanssa pikaisen kutsun Suomi-Kerhon edustajina yllä mainittuun tapaamiseen. Valitettavasti emme kumpikaan puhu liiemmin espanjaa. Paksuhkon sanakirjan mukaan "cabildo" tarkoittaa tuomiokapitulia? Koska tieto kutsusta tuli käytännössä samana aamuna, jolloin tapaaminen alkoi klo 10, emme ehtineet tiedustella mistä tarkemmin oli kyse.

 

Paikanpäällä löytyi kyllä englannin taitoa ja meille selitettiin, että kyseessä on monikansallinen aamiainen. Paikalla oli 21 maan edustajia, jotka olivat tuoneet mukanaan aamukahvin tai -teen kanssa nautittavia ruokapaloja. Jotkut maat mm. Georgia, Meksiko ja Peru esittelivät enemmänkin maansa ruokia ja tuotteita.

Ennen ateriointia kunkin maan edustaja käytti puheenvuoron maansa ruokakulttuurista. Euroopan maista mukana oli kaksi gourmetmaata nimittäin Ranska ja Suomi. Suomen edustajana totesin, että Suomi kuluttaa maailman eniten kahvia ja lehmänmaitoa percapita. Oli korostettava lehmää maidon tuottajana, koska maa nimeltä Sahara (?) esitteli kamelin maitoa litran kartonkipakkauksissa. Istuimme katsomon eturivillä ja kuulimme myöhemmin Saaralta ja Niilolta että tilaisuudesta oli ollut lähetys ihan valtakunnan televisiossa. Tilaisuutta kuvasi kaksikin tv-kameraa ja lukuisia ammattilaisen näköisiä kameroita.

 

Pitkähköjen esittelyjen jälkeen siirryimme sitten nauttimaan esille katetuista kansallisruoista. Perulainen keltainen pullan näköinen ei ollut pullaa ja maultaan vähintäänkin erikoinen. Syötävähän se kuitenkin oli kun avokätinen tarjoaja tuijotti minua kakun loppuun saakka. Seuraavaksi alistuin intialaisen tarjoomuksiin. Se olikin erinomainen tyypillisen intialaisen makuinen vaikkakin leipä. Jälkiruoaksi maistelin georgialaista ohukaista, joka olikin ihan ohukainen hillolla maustettuna. Tarjoajana kansallispukuun puettu naisihminen. Sinikka suoritti erilaista ruokakatsausta ja olikin ihan tyytyväinen. Saatuamme vatsamme täyteen kiittelimme kovasti isäntiämme ja yllättäen he myös meitä.

 

Jos olisi aiemmin ollut tiedossa mistä tilaisuudessa oli kysymys olisimme hankkineet jostain karjalanpiirakoita tai vaikka piparkakkuja.

 

Seppo Anttila

bottom of page