top of page

Asunnonvälitystä sisulla ja sydämellä

Jos olet muuttolintu, kuten monet meistä suomalaisista Kanarian ystävistä, tarvitset luotettavan asunnonvälittäjän. Tunnetko jo Yesican?

DSC08418-EC.JPG

Yesica Torres Kettunen syntyi ja kävi koulunsa Las Palmasissa. Kielitaitoinen nainen kasvoi kaksikielisessä perheessä, kävi saksalaista koulua ja opiskeli myös englantia ja ranskaa.

Yesica toimi lentoemäntänä yli 20 vuotta lentäen etupäässä Teneriffalta Suomeen ja sitten Madridista Karibialle. Vuosi sitten hän muutti takaisin Gran Canarialle ja ryhtyi jatkamaan Suomi-Kerhon yhteistyökumppani Harriet Heilbutin yrityksen toimintaa yksityisyrittäjänä, toiminimellä Sisu asuntovälitys.

 

Tapaamme Sisun toimistolla Franchy Rocalla, samassa talossa Suomen kunniakonsulaatin kanssa. Toimistoon tehdään kesän aikana remonttia, joten syksyllä on kiva jatkaa uudistetuissa tiloissa.

Yesica kertoo, että hänellä on aviomiehen lisäksi kaksi poikaa, Kai ja Marc sekä pikkuinen tyttö, Nahia. Pojat ovat koulussa, Nahia vielä kotona tai isoäiti Marittan hoidossa.

 

Työtä ja touhua siis riittää. Perhe on oikea ulkoilmaperhe. Ranta on lähellä kotia. Viikonloppuisin he suuntaavat Gran Canarian kauniin saaren eri puolille retkeilemään ja telttailemaan.

IMG-20210512-WA0000.jpg

Miten ensimmäinen vuosi on mennyt? Yesica vastaa, että asiakkaita oli kyllä kivasti, kaikki mukavia. Ja ymmärtäväisiä, olihan kyseessä yrityksen ensimmäinen kausi. Se mikä onnistui, se saa tietenkin jatkua. Parannuksia tehdään pikkuhiljaa. Tavoitteena on panostaa laadukkaisiin asuntoihin ja asiakaspalveluun. Yesica mainitsee, että yleisesti vuokra-asunnoissa on nyt langaton nettiyhteys (wifi).

 

Löytyykö kaikille asunto? Varmasti löytyy, vastaa Yesica, jolla sisua riittää. Jos toiveiden mukaista asuntoa ei heti ole tarjolla, Yesica pyrkii etsimään sellaisen. Suomalaisten viihtyminen saarella on Yesicalle sydämenasia. Yesica voi myös avustaa, jos asiakas löytää mieleisensä asunnon erilaisista nettipalveluista, esim. Idealistasta. Yesica muistuttaa, että asunnon omistaja määrittelee vuokran määrän, ei välittäjä. Jos taas tavoitteena on oman asunnon osto tai myynti, Yesican verkoston kautta sekin onnistuu. Gran Canaria Sun Properties (www.propertiessun.com) on luotettava kumppani, jonka kautta järjestyy myös kiinteistöihin liittyvät asianajopalvelut. Ja asiat hoituvat Sisun uudistetussa toimistossa.

 

Voiko jo kesän aikana varata asuntoja? Kyllä, Yesicaan voi olla yhteydessä myös kesän aikana. Puhelin, myös Whatsapp, ja sähköposti ovat hyviä keinoja kesälläkin.

 

Entä voiko kauttasi saada myös lyhytaikaisen asunnon? Yesica vahvistaa, että hänen kauttaan on vuokrattavana myös lyhytaikaisia asuntoja (esim. 3-4 viikoksi). Etätyöntekijät ovat myös löytäneet Gran Canarian. Ilmasto on ihanteellinen ympäri vuoden ja harrastusmahdollisuuksia löytyy. Myös työporukoiden työntekoon sopivia isompia asuntoja on vuokrattavana.

 

Covid 19 -vuoden aikana suoria lentoja Kanarialle ei juuri ole ollut. Pomppulennot koko ajan vaihtuvine määräyksineen eivät miellyttäneet kaikkia. Moni kuitenkin halusi Kanarian talvikotiinsa. Yesica halusi auttaa ja näin hänestä tuli myös tilauslentojen äiti. Yhdessä ”Talveksi Kanarialle” -tiimin ja Elämysmatkojen kanssa Yesica järjesti viime marraskuussa täyden lennon Helsingistä Teneriffan kautta Gran Canarialle ja samaten paluulennot maalis- ja huhtikuussa takaisin Suomeen. Valtava urakka, tunteja ei varmaankaan laskettu! Yesica oli myös mukana lennoilla suomenkielisenä lentoemäntänä. Syksylle suunnitellaan myös samanlaisia suoria tilauslentoja. Monet lentoyhtiöt ovat aloittelemassa uudelleen lentoja Kanarian saarille. Epävarmuuteen voi edelleenkin varautua, mutta on hyvä tietää, että varmasti saarille pääsee.

 

Yhteystiedot:

Yesica Torres Kettunen 

Puhelin: +34 646 217 214 

Sähköposti: yesicatkettunen@gmail.com

Toimisto Las Palmasissa: Calle Franchy Roca, 5, 2. kerros

Katariina Kiiliäinen 13.5.2021

bottom of page